додому Новини Черкащина Черкасці зможуть дізнатися про досвід мистецтва ХХ століття

Черкасці зможуть дізнатися про досвід мистецтва ХХ століття

0

У Черкаському художньому музеї відбудеться відкрита лекція мистецтвознавця та культуролога Олега Коваля під назвою "Дискурс музею: досвід мистецтва ХХ – поч. ХХІ ст.". Зустріч відбудеться 5 вересня о 14:30 в будівлі музею. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили організатори заходу.

У своєму циклі лекцій з історії мистецтв Олег Коваль відкриває аудиторії історіографічний шлях дослідження, демонструє відхід від стандартного вертикального (хронологічного) або горизонтального (територіального) викладу мистецтвознавчого матеріалу, розкриває авторську методологію того або іншого дослідника мистецтва, способи інтерпретації, стилістику.

Організатори зустрічі зазначають, що дискурс музею став предметом дослідження автора не випадково. Адже актуальним є і залишається питання, чи можемо ми сьогодні говорити про перехід від музейної традиції акумулювання та консервування загальнохудожніх настанов епохи до моделювання цих настанов та тенденцій їх еволюції у просторі сучасного музею?

На захід запрошують мистецтвознавців, музеєзнавців, митців, студентів та викладачів, гостей музею та всіх, хто цікавиться філософією мистецтва. Вхід вільний. За додатковою інформацією можна звертатися за номером (067) 93 25 865.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкаському краєзнавчому музеї можна приміряти лицарські обладунки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version