додому Новини Черкащина Черкасці хочуть, щоб у міських садочках перевірили дитяче меню

Черкасці хочуть, щоб у міських садочках перевірили дитяче меню

0

На сайті Черкаської міськради з’явилась електронна петиція від імені батьківської громади із проханням переглянути перелік рекомендованих харчових продуктів для дітлахів, а також меню у дитячих садочках.

У багатьох дітей, як ідеться у зверненні, із початком відвідування ДНЗ виникли проблеми, пов'язані із шлунково-кишковим трактом.

Лікарі наголошують на незбалансованості харчування у садках, поєднанні несумісних продуктів, а також у використанні продуктів, сумнівних за своєю користю.

"До переліку продуктів, які є обов'язковими до вживання дітлахами, входять сардельки/сосиски. Більшість батьків воліли б взагалі не знайомити дітей із цим продуктом. Також дітей дуже часто годують стравами з картоплі, яка у переважно містить крохмаль. Крім того, при складанні меню були поєднані несумісні продукти. Наприклад: в обід дітям пропонують суп із фрикадельками з курятини та кашу з рибою. Будь-який нормальний дієтолог підтвердить, що поєднання м'яса та риби в один прийом є надважким для перетравлювання навіть для дорослого", – зазначено у петиції.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани просять створити в дитячих поліклініках окремий кабінет для прийому здорових дітей.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version