НовиниЧеркащинаЧеркасці хочуть, щоб у міських садочках перевірили дитяче меню

Черкасці хочуть, щоб у міських садочках перевірили дитяче меню

-

- Advertisment -

На сайті Черкаської міськради з’явилась електронна петиція від імені батьківської громади із проханням переглянути перелік рекомендованих харчових продуктів для дітлахів, а також меню у дитячих садочках.

У багатьох дітей, як ідеться у зверненні, із початком відвідування ДНЗ виникли проблеми, пов'язані із шлунково-кишковим трактом.

Лікарі наголошують на незбалансованості харчування у садках, поєднанні несумісних продуктів, а також у використанні продуктів, сумнівних за своєю користю.

"До переліку продуктів, які є обов'язковими до вживання дітлахами, входять сардельки/сосиски. Більшість батьків воліли б взагалі не знайомити дітей із цим продуктом. Також дітей дуже часто годують стравами з картоплі, яка у переважно містить крохмаль. Крім того, при складанні меню були поєднані несумісні продукти. Наприклад: в обід дітям пропонують суп із фрикадельками з курятини та кашу з рибою. Будь-який нормальний дієтолог підтвердить, що поєднання м'яса та риби в один прийом є надважким для перетравлювання навіть для дорослого", – зазначено у петиції.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани просять створити в дитячих поліклініках окремий кабінет для прийому здорових дітей.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x