НовиниЧеркасиБлагодійний «бомжатник»: черкасці скаржаться на обслуговування контейнерів для одягу...

Благодійний «бомжатник»: черкасці скаржаться на обслуговування контейнерів для одягу (Фото)

-

- Advertisment -

У Черкасах місцеві жителі скаржаться на обслуговування вуличних контейнерів для сортування вживаного одягу. Мовляв, добра справа перетворилась на прибудинковий «бомжатник», а чисті випрані речі, призначенні нужденним, вимочуються на дорозі під дощем.

«На контейнері немає ніякої інформації: куди дзвонити, хто відповідальний. Колись бачила інформацію, що «опікунство передали благодійній організації». Але БО «Від серця до серця» вже два роки як не займається контейнерами з речами. Минулого тижня додзвонилася в департамент соцполітики. Повідомила про ситуацію. Обіцяли «вирішити питання». Сьогодні ввечері дощ. І які всі ті речі? А їх ще й просять віддавати випраними. Кому потрібен такий «бомжатник» під будинком? Хотіли як краще, вийшло як завжди», – поділилась у Facebook Юлія Гур’єва.

Представники благодійної організації «100% життя» відреагували на допис черкащанки і прокоментували, що дійсно останні два роки не мають до обслуговування контейнерів ніякого відношення. Вони були закуплені департаментом соціальної політики в межах Громадського бюджету задля культурного споживання речей.

«Для всіх «розумників», які звинувачують нас в тому, що на контейнерах ми, нібито, нажилися: візьміть їх під опіку і зрозумієте як багато можна на них «відмити». Певний час ми справді обслуговували баки, але це потребує неймовірного ресурсу. Потрібні люди, які будуть займатися вивантажуванням, перевезенням, сортуванням і врешті роздачею. Окрім людського ресурсу потрібне пальне для перевезення і найголовніше – час. Нас ніхто не фінансував чи спонсорував, лише власні сили. Коли зрозуміли, що ресурсу бракне і ми вже не зможемо якісно виконувати цю роботу – передали баки під опіку іншій організації. Вірили, що вони так само, як і ми, будуть совісно за ними стежити», – зазначили благодійники.

У коментарі сайту vikka.ua очільник департаменту соцполітики Олег Гудзенко зауважив, що нині контейнери для одягу відповідально обслуговує одна з громадський організацій. А одяг, який лежить прямо на дорозі, – провина людей, які не розуміють, як користуватись контейнером.

«Із самого початку контейнери знаходились на балансі департаменту соцполітики. Ініціатором запровадження проекту була БО «100% життя», на початковому етапі обслуговуванням займалась вона. У подальшому ця громадська організація відмовилась у зв’язку з рядом причин щодо участі в проекті. Ми звертались до інших громадських організацій, хто міг би допомогти в обслуговуванні і самому забезпеченні роботи проекту. Одна ГО відгукнулась, ми з нею співпрацюємо і зараз, – розповідає Гудзенко. – Виникає велика хвиля емоцій, коли люди бачать одяг, що лежить на підлозі й іноді мокне під дощем. Людям або важко, або вони не розуміють, не вміють читати, як користуватись самим контейнером, і просто складають одяг біля нього. До самих контейнерів неодноразово виїжджала громадська організація. Вони, по факту, є пустими», – сказав керівник профільного департаменту і закликав містян відповідально ставитись до користування контейнерами, аби віддані речі потрапляли до нуждених у гарному стані.

Як повідомляв сайт vikka.ua, попри всеукраїнську жалобу, у Черкасах «батьківщинівці» влаштували концерт.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x