додому Новини Черкащина Черкасці просять зняти з балансу будинки з орендованими приміщеннями

Черкасці просять зняти з балансу будинки з орендованими приміщеннями

0

На сайті Черкаської міської ради з’явилася електронна петиція з проханням списати з балансу комунальних підприємств усі житлові будинки міста, в яких розташовано хоча б одне приміщення приватної чи іншої форми власності.

"Відповідно до ч. 2 ст. 382 Цивільного кодексу України, усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками спільного майна .В умовах, коли більше 95% квартир в багатоквартирних будинках Черкас приватизовані, фінансувати капітальні ремонти багатоповерхівок в розмірі 100% з міського бюджету є порушенням законодавства України", − зазначає у тексті петиції черкасець Володимир Друмашко.

Він також зазначає, що на модернізацію житлового фонду міста потрібно сотні мільйонів гривень, яких немає в міському бюджеті. Саме тому, виділяти кошти потрібно виключно на умовах співфінансування, з обов’язковим залученням фінансів співвласників.

"Міська влада має визначитись зі стратегією розвитку міста, зокрема в сфері управління житловим фондом", − зауважив Володимир Друмашко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах оголосили тендер на зимове утримання доріг.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version