додому Новини Черкащина Черкасці просять заборонити комунальним установам брати участь у "Громадському бюджеті"

Черкасці просять заборонити комунальним установам брати участь у "Громадському бюджеті"

0

На сайті Черкаської міської ради з’явилася електронна петиція з проханням заборонити бюджетним установам брати участь у "Громадському бюджеті".

Вже третій рік поспіль мешканці Черкас мають можливість реалізувати за кошти міського бюджету свої ідеї щодо покращення життя в місті. Проте з кожним роком все менше шансів залишається для справді інноваційних, креативних проектів. Через недофінансованість бюджетної сфери міста, через нерозуміння громадянами сутності партиципаторного бюджетування, все більше "Громадський бюджет" захоплює "шкільний", "лікарняний" та "садочковий" адмінресурс.

До голосування за ці так звані проекти керівництво бюджетних установ залучає "адмінресурс" з числа своїх працівників, батьків, пацієнтів. Це унеможливлює чесну конкуренцію з іншими проектами та позбавляє Черкаси впровадження справді цікавих ідей, які стали б особливістю нашого міста та були доступними для всіх громадян. А також це демотивує активних мешканців міста в подальшому створювати справді гарні, оригінальні ініціативи, адже постійні потреби шкіл, дитячих садків та лікарень ставлять на них хрест.

"Пропоную Черкаській міській раді не зволікати й ухвалити зміни до міської цільової програми "Громадський бюджет міста Черкаси на 2015-2019 роки", − закликає автор петиції Оксана Ковбоша.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із голосування у "Громадському бюджеті" зняли рятівний для сотень містян проект.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version