додому Новини Черкащина Черкасці просять провести публічне обговорення проекту реконструкції Долини троянд

Черкасці просять провести публічне обговорення проекту реконструкції Долини троянд

0

На сайті Черкаської міської ради з’явилася електронна петиція з проханням зупинити втілення існуючого проекту реконструкції Долини троянд та провести публічні консультації.

Авторка петиції Дар’я Подолян повідомила, що у мережі Facebook з’явився ескіз проекту реконструкції черкаської Долини троянд, який одразу опублікували ЗМІ і активно почали обговорювати містяни.

"Бурхливу реакцію проект викликав з трьох причин: сам дизайн, його функціональна складова та пропоновані матеріали для покриття доріжок (плитка). Адже трендом в оформленні парків та скверів у світі є максимальне збереження ландшафту та використання природних матеріалів. Сумнівна репутація виконавців проекту. Згідно з матеріалом інтернет-видання "18000" проект виконало підприємство "ВОДБУД", яке зареєстроване у селі Босівка, Лисянського району, за неіснуючою адресою і фігурує у кримінальному провадженні, пов’язаному із розкраданням коштів екологічного фонду обласного бюджету", − зазначила Дар’я Подолян.

Також, ще одною причиною невдоволення черкасців стало те, що прийняття рішення щодо реконструкції публічного простору Долини троянд відбулося у закритий і непрозорий спосіб, без консультацій з містянами.

Жінка зауважила: щоб ефективно витрачати бюджетні кошти для розвитку міста, треба знати потреби різних містян і чути їхні думки. Депутати міської ради теж згодні з цим, адже 4 червня 2019 затвердили зміни до Статуту міста та прийняли Положення "Про публічні консультації в місті Черкаси". Згідно з ним питання просторових та інфраструктурних змін у Черкасах (будівництво, ремонти, реконструкції, забудови, благоустрій, розміщення малих архітектурних форм тощо) мають виноситися на консультування з містянами до прийняття рішень.

"Тому звертаємося до депутатів Черкаської міськради із вимогою: зупинити втілення існуючого проекту реконструкції Долини троянд. Згідно з прийнятим положенням "Про публічні консультації в місті Черкаси" провести цикл громадських консультацій щодо розвитку громадського простору Долини троянд, під час яких з’ясувати: чи вважають містяни та експерти реконструкцію Долини троянд пріоритетною порівняно з іншими парками та публічними просторами міста; якими є актуальні потреби містян, які користуються громадським простором Долини Троянд, та зібрати їхні пропозиції щодо розвитку цього простору; залучити до процесу організації консультацій громадські організації, що брали участь в розробці Положення", − підсумувала Дар’я Подолян.

Як повідомляв сайт vikka.ua, фігуранти криміналу з Лисянки проектують реконструкцію Долини троянд.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version