НовиниЧеркащинаЧеркасці просять прокуратуру втрутитись в справу проти управительської компанії...

Черкасці просять прокуратуру втрутитись в справу проти управительської компанії (Документ)

-

- Advertisment -

Вступити у справу за позовом до управительської компанії "Нова якість" просять прокурорів мешканці черкаських багатоповерхівок, інтереси яких захищає ГО "Захист прав обманутих споживачів". Відповідне звернення вони вже направили на ім’я керівника місцевої прокуратури.

Текст звернення передали й кореспондентам vikka.ua

В документі зазначається: у справі, яка нині знаходиться на розгляді Черкаського господарського суду, відсутній орган державної влади чи орган місцевого самоврядування, до компетенції якого б відносився захист законних інтересів держави у випадку, якщо вони порушені внаслідок необгрунтованого завищення витрат на житлові послуги чи привласнення бюджетних коштів, спрямованих на відшкодування пільг населенню та виплату субсидій.

Виконавчий комітет неналежним чином виконує свої функції по представленню інтересів територіальної громади, саме тому є відповідачем по даній справі, – наполягають у своєму зверненні містяни. 

У такому випадку, відповідно до ст. 23 Закону України "Про прокуратуру", представляти законні інтереси держави в суді може прокурор. Більше того, він може вступити в справу, провадження у якій відкрито за позовом іншої особи за своєю ініціативою. Однак – до початку розгляду справи по суті. Нині, нагадують, той ще не розпочатий, тривають підготовчі засідання.

Враховуючи той факт, що Черкаською місцевою прокуратурою вже здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою службовими особами Черкаської міської ради, які прийняли рішення "Про призначення управителя багатоквартирних будинків", прокуратура має всі підстави втрутитись у справу.

Нині Феміда сумнівається, чи має право громадська організація "Захист прав обманутих споживачів", яка позивається діяти в суспільних інтересах. Отже, у випадку, якщо прокурор не вступить до справи вже до 22 листопада, може мати фатальні наслідки, йдеться у зверненні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, управительська компанія "Нова якість" через суд вимагає ліквідувати одне з черкаських ОСББ.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x