додому Новини Черкасці підписалися за створення нового маршрутного сполучення

Черкасці підписалися за створення нового маршрутного сполучення

0

Петиція на сайті Черкаської міської ради із пропозицією запровадити в контексті транспортної реформи в Черкасах новий маршрут "Митниця – пл. 700-річчя – Хімселище" набрала необхідну кількість голосів.

Автор звернення – голова Черкаської обласної організації ГО "Громадянська позиція" Сергій Шамара – наводить приклад, що жителям центральної Митниці та району річкового вокзалу проблематично дістатися району 700-річчя та Хімселища. Із того ж річкового порту неможливо оперативно доїхати до Соснівки тощо.

"Наразі моя петиція покликана зрушити з місця справу перегляду чинних маршрутів узагалі. Запроваджуючи, умовно кажучи, маршрут №37, хотілося б, щоб Черкаська міська рада переглянула мережу маршрутів у місті в цілому і сама – як виразниця інтересів громади міста – диктувала умови перевізникам, а не навпаки, – щоб перевізники самі прокладали маршрути, які вигідні передовсім їм та уявним надприбуткам. Зауважу, що петицію я реєструю не тільки з власної волі, а й під спонукою неодноразових і багаторічних звернень мешканців мікрорайону", – зазначає Шамара.

Голова "Громадянської позиції" пропонує створити так званий 37 маршрут "Митниця – парк Хіміків".

Поворотні вулиці: Богдана Хмельницького (нижня, Грандмаркет) – Героїв Дніпра – Козацька – Припортова (річпортівська частина) – Нижня Горова (підйом біля портовської труби) – Іллєнка – бульвар Шевченка – Кобзарська – Сагайдачного – Чорновола – Парк Хіміків. У зворотну сторону – тими самим вулицями і зупинками.

Сергій Шамара припускає, що подібний маршрут може "обійняти" мікрорайони Хімселище, Зелений, Соборний і Богданівський з іншого боку (від Парку Хіміків через Максима Залізняка та центр міста до Припортової і Гагаріна – знову ж до нижньої частини Б. Хмельницького). Такий умовно "37А" спільно з "37" замикав би одним кільцем половину міста Черкаси.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять облаштувати біля Дніпра майданчик для спуску човнів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version