НовиниЧеркащинаЧеркасці гучно пікетували мерію на захист ремонту спортивної зали...

Черкасці гучно пікетували мерію на захист ремонту спортивної зали (ФОТО)

-

- Advertisment -

15 червня об 11:00 черкасці гучно пікетували приміщення міської ради. Школярі, у яких забрали можливість отримати сучасний спортивний зал, влаштували баскетбол на площі перед мерією, в коридорах і кабінетах, передає кореспондент vikka.ua.

Така акція відбулась через скандальний перерозподіл бюджету на сесії міськради 12 червня. Тоді рішенням більшості депутатів кошти з ремонту НВК ЗОШ №34 були перенаправлені на фінансову допомогу КП "ЧЕЛУАШ".

Депутат міської ради, директор БК "Черкаські Мавпи" Володимир Гриценко запевняє, що спортивна зала повинна бути відремонтована, оскільки вона – в незадовільному стані і є найбільшою в області.

"Політичні партії "Батьківщина", "Черкащани", "Самопоміч", "Свобода" об’єдналися для того, щоб зняти 8 мільйонів гривень для ремонту спортивної зали 34-ї школи. Партія вільних демократів вже другий рік бореться за те, щоб її відремонтували. Було закладено певні кошти, але згадані політичні сили, з порушенням бюджетного кодексу, зняли цю величезну суму, і тепер діти навіть не можуть зайти до приміщення", – каже депутат.

Лідер "Вільних демократів" та відповідальний за акцію Олександр Згіблов теж обурений тим, що школах №34, №5 та інших навчальних закладах вже розпочались ремонтні роботи, й учні не мають змоги проводити там заняття.

"Оскільки робіт там на 2-3 місяці, по факту ми бачимо, що 1 вересня працювати ці спортзали не будуть", – запевняє Згіблов.

Найбільше обранець дивується факту, що кошти перенаправили на ремонт доріг – найбільш корумповану, на його думку, сферу.

"Спортивний розвиток дітей та прибирання доріг – це несумісні речі, – каже Олександр Згіблов. – Акція потрібна громаді для того, щоб містяни були обізнані. Адже всі кажуть, що депутати однаково крадуть. Не однаково. Найбільше – на дорогах, на прибиранні доріг, на поточному ремонті".

Учасники акції в супроводі патрульних піднялись до кабінету міського голови Анатолія Бондаренка, але він виявився зачиненим. Також на робочому місці не виявилось заступника мера – Юрія Ботнара, та секретаря міськради Ярослава Нищика.

Діти з гуркотом баскетбольних м’ячів пройшлися кабінетами та посиділи в кріслах чиновників. Зізнаються, що не здивовані останнім рішенням владців.

"Наша школа – спортивна. В ній є великий зал, де проводять змагання з баскетболу. Нещодавно біля школи збудували й футбольний майданчик, зараз там перебуває табір. Хотілося, щоб спортзал відремонтували, але не здивуюся, якщо цього не станеться. Ремонт нам раніше вже обіцяли", – розповідає дев’ятикласник школи №34 Максим.

До пікету долучився й екс-секретар Черкаської міськради Олександр Радуцький. Вихід із ситуації політик вбачає один – накладення вето.

"Наш мер дуже боїться, коли до нього приходять люди. Йому на останній сесії принесли будівельне сміття – наступного дня сміття з будівельного майданчика, де воно лежало довго, вже прибрали. Так і зараз, прийдемо і вимагатимемо накладення вето. Бондаренко – фахівець цієї справи, наклав уже не один десяток. Технічно це можна зробити, головне – щоб було бажання".

Звернення, підписане батьками і депутатами Черкаської міської ради, у якому йдеться про те, що "поведінка слуг народу ставить хрест на розвитку спорту в мікрорайоні "Митниця" та міста в цілому", тому громада вимагає у мера в найближчі дні скликати позачергову сесію та накласти вето на рішення Черкаської міської ради про зняття коштів з ремонту спортивної зали, учасники акції залишили в канцелярії мерії та покинули приміщення під бій барабанів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський мер надав фінансову допомогу "ЧЕЛУАШу" за рахунок однієї із шкіл.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині рятувальники зводять укріплювальні дамби

У зоні підтоплення та на понижених прирічкових територіях Черкаської області рятувальники вживають превентивних заходів для запобігання погіршенню ситуації. Про...

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x