НовиниЧеркащинаЧергова "перемога" мера? У Черкасах рейдери захопили асфальтобетонний завод

Чергова "перемога" мера? У Черкасах рейдери захопили асфальтобетонний завод

-

- Advertisment -

Так людно на невеликій території ВАТ "Черкаський асфальтобетонний завод" буває вкрай рідко. Люди в чорній формі з шевронами охоронної структури, поліція, загнана в кут шантажем і погрозами головна бухгалтерка та чоловік у темних окулярах, який по-господарськи походжає подвір’ям заводу. Так напередодні заявив свої права керманича підприємства новий директор. Нині діюче керівництво заявляє – дії рейдерів незаконні, а документи, якими вони намагаються підтвердити свої права, – сфальсифіковані, повідомляє кореспондент vikka.ua

Територію заводу було взято під контроль "чорних чоловічків" 23 травня близько 16 години – рейдери дерлись просто через паркан, чим неабияк здивували працівників. Представники охоронних структур, які допомагали встановити нову владу на підприємстві, з’явились у супроводі колишнього заступника мера Геннадія Шевченка. Той неодноразово був поміченим у виконанні свавільних доручень міського голови Анатолія Бондаренка. Особливо, якщо вони стосуються використання майна громади міста у власних інтересах. 

Проте, схоже, нині Анатолій Васильович дещо плутає поняття комунального підприємства та акціонерного товариства. Тому будь-які рішення, що стосуються підприємства та його майна, приймаються, все-таки, не одноголосно громадою чи однією людиною, яка представляє її інтереси (хай навіть громаді міста належить 51% акцій товариства), а рішенням наглядової ради.

Діючий заступник голови правління ВАТ АБЗ Олексій Гужва стверджує: протокол останнього, незаконного, засідання наглядової ради, яким керуються рейдери – чистої води фальсифікат.

"На засідання, яке мер чомусь проводив у своєму службовому кабінеті, не був допущений один із членів наглядової ради. – розповідає Олексій Гужва. – Однак в протоколі вказано, що рішення прийняте одноголосно всіма трьома її членами".

Чоловік каже, напередодні таке ж засідання відбулось на території АБЗ, однак питання зміни керівництва не було підтримане радою. Відповідно, неправомірними були й дії начальника реєстраційного центру, який здійснив реєстрацію нового директора у ЄДР на основі фальсифікованої документації.

Чому аж така увага міського голови прикована до невеликого і небагатого підприємства, яке орендує обладнання у приватних фірм, залишається лише здогадуватись.

Новий керівник заводу Олег Марасін – не місцевий. Нині до Черкас приїздить зі столиці, однак добре знаний у Запоріжжі. За останні півтора десятиліття його ім’я двічі фігурувало у кримінальних справах.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група, тому надалі у спірному питанні будуть розбиратися ще й правоохоронці.

Діюче ж керівництво, яке намагаються усунути, каже: буде відстоювати завод до останнього.

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, як Олійник, Якимчук, "Толя Каструля" Мушієк "Черкаський асфальтобетонний завод" ділили

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Сьогодні в Черкасах за деякими адресами не продаватимуть воду

Сьогодні, 24 квітня, продаж води з автоцистерни не буде здійснюватися за деякими адресами. Про це повідомляє пресслужба КП "Черкасиводоканал". Через...

Помутніння неба та «брудні дощі»: на Черкащину принесло пил із Сахари

На Черкащині наразі спостерігається помутніння неба та дощі, які можуть забруднити автомобілі та одяг. Це через транспортування пилу з...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x