НовиниКриміналЧерез халатність акушера у Золотоноші помер новонароджений хлопчик (Відео)

Через халатність акушера у Золотоноші помер новонароджений хлопчик (Відео)

-

- Advertisment -

У Золотоноші на третій день свого життя померло немовля. Як стверджують його батьки, хлопчик зазнав травм під час пологів.

З’ясувалось, що в акушера, випускника стоматологічної академії, якого звинувачують у трагедії, це вже друге кримінальне провадження. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Рома, який був довгоочікуваним первістком у родині, народився 5 вересня, а вже 8-го помер.

Усю вагітність Оксана Орляцька обстежувалась у лікарні в Золотоноші. Малюк нормально ріс та розвивався, утім на пологах жінка народити сама не змогла. Знадобився кесарів розтин, який вчасно не зробили, бо на роботі не було гінеколога. Черговий акушер вирішив сам стимулювати пологи: надавлював на живіт, застосовував вакуум.

Через годину страждань кесарів розтин таки зробили, але дитинка народилась із травмами: виникли крововиливи в мозок та ушкодження шийного відділу хребта.

За справу взялась поліція. Нині тривають експертизи.

Як інформують у Черкаській обласній прокуратурі, 9 вересня золотоніські правоохоронці за даним фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 144 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, 5 років тому у Золотоноші за допомоги того самого акушера Олександра Сичова на світ із діагнозом ДЦП з’явився Єгор. Такого діагнозу не було б, якби його мамі вчасно зробили УЗД і операцію. Саме це родина і досі намагається довести в суді.

«Коли сказали, що мене треба кесарити, у лікарні не виявилось кесаревого пакету. Тобто коли чоловік поїхав і купив кесарів пакет, аж потім мене повезли на операцію. Це більше години, а дитинка і так там задихалась», – каже мама Єгорчика Оксана Рідько.

Керівництво лікарні, де стались обидві історії, просить не садити медика за ґрати. Як варіант – заборонити йому займатися медичною діяльністю.

Сам лікар після розголосу звільнився, але за кілька кроків від лікарні відкрив приватний кабінет просто у приміщенні готелю і там продовжує приймати жінок.

Медику 35 років, навчався у Полтаві, в Українській медичній стоматологічній академії. Пологове відділення Золотоніської лікарні його перше, як сам каже, невдале місце роботи. Однак лікар не визнає себе винним. У випадку з родиною Орляцьких звинувачує водія таксі, який невчасно привіз потрібного гінеколога на операцію.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Смілянщині чоловік насмерть забив свого брата.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x