НовиниЧеркащинаЧерез відсутність тепла у Смілі закрили школи на карантин

Через відсутність тепла у Смілі закрили школи на карантин

-

- Advertisment -

У Смілі провели позачергове засідання по вирішенню проблеми з початком опалювального сезону. Про це повідомили на сторінці "Smila Svit" у Facebook.

Так, 7 листопада відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Міський голова Олексій Цибка проінформував, що КП "Смілакомунтеплоенерго" наразі не може подавати тепло в оселі містян, оскільки відсутні укладені договори з постачальником природного газу, неврегульовані спірні питання щодо існуючих заборгованостей та недостатньо коштів на закупівлю газу.

Наразі без теплопостачання залишаються 139 багатоповерхових будинків, а це близько 13 тис. квартир, 13 загальноосвітніх шкіл, дві школи-інтернати з постійним перебуванням дітей, 13 дошкільних закладів, із них – три з нічним перебуванням дітей та 7 закладів охорони здоров’я із них − чотири лікарні з цілодобовим перебуванням хворих. Температурний режим в приміщеннях вже не відповідає санітарним нормам.

Нині у садочках для обігріву приміщень використовують обігрівачі, у загальноосвітніх школах навчання відбуваються із скороченням тривалості уроків до 30-ти хвилин. У зв’язку з відсутністю теплопостачання керівники навчальних закладів міста готові призупинити освітній процес з 12 листопада 2018 року у закладах загальної середньої освіти та продовжити навчати дітей дистанційно до подачі тепла, за винятком дошкільних навчальних закладів.

Керівник КП "Смілакомунтеплоенерго" Ігор Ройко повідомив, що підприємство на сьогодні має 2.6 млн.грн. на закупівлю лімітів газу у ТОВ "Євроенерготрейд" м.Черкаси, цих коштів має вистачити приблизно на 10 діб роботи котелень.

Під час засідання було вирішено у разі відсутності теплопостачання, розглянути питання щодо припинення освітнього процесу у всіх школах, окрім ЗОШ №10, №12, з 12 листопада та продовжити навчати дітей дистанційно до подачі тепла.

Також головним розпорядникам коштів було доручено негайно профінансувати авансові платежі на оплату послуг з теплопостачання у межах бюджетних призначень. КП "Смілакомунтеплоенерго" повинно вжити необхідних заходів щодо перерахунку наявних коштів постачальнику газу для придбання блакитного палива.

Контроль за виконання рішення було вирішено покласти на управління освіти, молоді і спорту, відділ охорони здоров’я, управління житлово-комунального господарства міста.

Відповідне рішення було прийнято одноголосно.

Як повідомляв сайт vikka.ua, сміляни збираються на народне віче проти захмарних тарифів на тепло.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x