НовиниЧеркащинаЧерез суди в Черкасах намагаються демонтувати скандальні газові заправки

Через суди в Черкасах намагаються демонтувати скандальні газові заправки

-

- Advertisment -

До обласного Господарського суду скеровано позовні заяви про визнання незаконними двох автономних газозаправних пунктів у Черкасах та скасування записів державного реєстратор про реєстрацію права власності на них певних товариств.

Про це повідомляє Черкаська місцева прокуратури. Крім того, прокурори просять Феміду зобов’язати демонтувати заправки і привести земельні ділянки під ними у попередній стан.

Правоохоронці встановили: право власності зареєстровано за відсутності документів, які б підтверджували законність будівництва і введення в експлуатацію заправок чи право користування ділянкою комунальної власності. А це, йдеться у повідомленні, є грубим порушенням вимог чинного законодавства та інтереси територіальної громади.

Враховуючи бездіяльність Черкаської міської ради, прокуратура сама звернулась до суду з позовними заявами. За вказаними фактами уже відкриті провадження.

По обох справах уже відбулись перші засідання. Як свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень, один з незаконних газозаправних пунктів розташований навпроти Першої міської лікарні – по вул. Дахнівська, 32/3 в Черкасах. Право власності на цей об’єкт нерухомого майна за ТОВ "Перлина Резорт" 5 квітня 2017 року зареєстрував державний реєстратор виконкому Рацівської сільської ради Чигиринського району Богдан Цьопа.

Інша ухвала в Реєстрі стосується газової заправки на паркувальному майданчику вулиці Смілянській, 145/2. Все той же Богдан Цьопа зареєстрував право власності на об’єктом за ТОВ "Оранжгаз". АГЗП цієї фірми вже давно потрапляли в поле зору екологів та журналістів.

У клопотаннях до обох позовів прокурори просять суд визнати незаконною державну реєстрацію, скасувати відповідні записи в реєстрі, зобов’язати власників демонтувати об’єкти нерухомості, а земельні ділянки привести в попередній стан. Крім того, подають заяви про забезпечення позову шляхом заборони для вказаних товариств учиняти будь-які дії з відчуження цих об’єктів. Заяву аргументують тим, що існує реальна загроза невиконання чи ускладнення виконання рішення суду у разі задоволення позовних вимог. Адже нині, поки триває розгляд справ, право власників на відчуження майна не обмежене. Таку заяву стосовно "Перлина Резорт" суд залишив без задоволення, стосовно "Оранжгаз" – відклав до наступного засідання.

За обома вказаними адресами знаходяться АГЗП скандально відомої в Черкасах мережі СТС – про це свідчать дані на офіційному сайті. До слова, за адресою Володимира Ложешнікова, 58, де також прописана одна з заправок СТС, зареєстроване і ТОВ "Оранжгаз".

Як повідомляв сайт vikka.ua, попри рішення сесії, черкаський управитель не відпускає новостворені ОСББ.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x