додому Новини Черкащина Через суд на Черкащині повернули державі землю вартістю 150 мільйонів гривень

Через суд на Черкащині повернули державі землю вартістю 150 мільйонів гривень

0

У суді апеляційної інстанції визнали незаконною оренду земельної ділянки загальною площею 108 га., ринковою вартістю понад 150 млн. грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

«Спірна» земельна ділянка розташована у Смілянському районі. Саме її на 49 років хотів орендувати підприємець для ведення фермерського господарства.

Прокурором повною мірою доведено безпідставність позиції апелянта та підтверджено факт незаконного набуття фізичною особою на пільгових умовах земельної ділянки. Орендар, буцім-то, збирався звести на ділянці фермерське господарство. Однак правоохоронці встановили, що ця інформація неправдива.

Особа, що отримала землю, не бажала та не мала спроможності самостійно її обробляти, а передала у суборенду іншому товариству, яке таким чином уникнуло обов’язкової процедури на отримання землі – земельних торгів.

За позовом Смілянської місцевої прокуратури судом відповідний наказ управління Держгеокадастру у Черкаській області стосовно надання спірної земельної ділянки скасовано, укладений договір оренди землі визнано недійсним.

Як повідомляв сайт vikka.ua, орендарі землі на Черкащині сплатили 200 тисяч гривень боргу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version