НовиниЧеркащинаЧерез спеку в повітрі над Черкасами збільшилася кількість шкідливих...

Через спеку в повітрі над Черкасами збільшилася кількість шкідливих речовин

-

- Advertisment -

В теплий період року самоочищення природи проходить при достатній кількості опадів, 5 мл. і більше, що сприяє доброму вимиванню забруднюючих речовин з атмосфери в ґрунт.

Також значний вплив на забрудненість повітря в Черкасах має Кременчуцьке водосховище, що зумовлює бризову циркуляцію повітряних мас, яка виникає в результаті різниці температур "суша-вода". Вночі накопичена маса шкідливих речовин під шаром інверсії переходить на акваторію Кременчуцького водоймища, а зранку (8-9 год.) починає надходити на сушу. Тим самим збільшуючи концентрації шкідливих речовин в повітрі до 2 раз на відстані 1-2 км від води.

Провітрюваність міста, тобто виніс забрудників за межі міста та їх розсіювання, залежить від швидкості і напрямку вітру.

Працівники гідрометцентру у липні провели аналіз 1650 проб. Згідно з якими, у порівнянні з червнем у атмосфері Південно-Західного мікрорайону дещо зросли концентрації діоксиду сірки. Середні за липень концентрації аміаку перевищують гранично – допустиму концентрацію (ГДК) у центрі міста у 3 рази; у Дніпровському мікрорайоні – у 2,3 рази; у Південно-західному мікрорайоні – у 1.5 рази. Концентрації формальдегіду у Дніпровському мікрорайоні перевищують ГДК у 2 рази. У цілому по місту рівень забруднення атмосфери є підвищеним ( у червні був високим). Незначне покращення якості атмосферного повітря відбулось за рахунок зниження середньомісячних концентрацій вище згаданих сполук у 1,3 рази.

За прогнозами синоптиків, погодні умови першої половини серпня мало сприятимуть очищенню атмосфери. Навпаки, з 5 по 7 серпня погода сприяла накопиченню забруднюючих речовин у атмосфері міста.

Жарка погода, різкі зміни атмосферного тиску у поєднанні з забрудненим повітрям негативно впливають на самопочуття людей із серцево-судинними захворюваннями.

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг облаштували цьогоріч лісівники Черкащини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x