НовиниЧеркащинаЧерез спеку в Черкасах підвищився рівень забруднення повітря

Через спеку в Черкасах підвищився рівень забруднення повітря

-

- Advertisment -

Майже два тижні панує антициклональний характер погоди з нічними та ранковими інверсіями. Спека, слабкий вітер, відсутність дощу створюють несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

За даними лабораторії Черкаського обласного гідрометцентру, у центрі міста рівень забруднення діоксином азоту 20 червня вже перевищував гранично-допустиму концентрацію в 2,25 рази. А в Дніпровському мікрорайоні о 19:00 год. було зафіксовано перевищення максимально разової концентрації по АМІАКУ у два рази.

21 червня у центрі Черкас рівень забруднення повітря аміаком досягнув 1,3 максимально разової ГДК. Так як спекотна і суха погода ще затримається, провітрюваність міста Черкаси буде низькою. Шкідливі домішки (викиди підприємств та автотранспорту) будуть накопичуватись в приземному шарі атмосфери. Особливо це відчуватиметься поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок.

Тому спеціалісти радять використовувати вихідні з користю для здоров’я. Відвідувати парки і сквери. Провести вихідні за межами міста – в сільській місцевості або у лісі, де повітря є найчистішим.

Як повідомляв сайт vikka.ua, цьогорічний червень на Черкащині – найспекотніший.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині нетверезий водій збив мотоцикліста

У селі Софіївка Золотоніського району сталася аварія, в якій зіткнулися автомобіль "ЗАЗ Таврія" і мотоцикл "KAWASAKI". Про це повідомляє...

У Черкасах водій без прав врізався в припарковане авто

У Черкасах водій автомобіля Volkswagen, не маючи права керування транспортними засобами та страховки, в'їхав заднім ходом в припарковане авто...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x