НовиниЧеркащинаЧерез поновлення на посаді черкаського чиновника-хабарника підприємець звернувся до...

Через поновлення на посаді черкаського чиновника-хабарника підприємець звернувся до державних владців

-

- Advertisment -

Припинити свавілля чиновників, які "вибивають" хабарі з українського бізнесу, вимагає відомий підприємець, власник компанії Ukravit Віталій Ільченко.

Таке відкрите звернення до президента України, голови СБУ та Генпрокурора він опублікував на своїй сторінці й Facebook. Усе – через поновлення на посаді начальника управління ДАБК Черкаської міської ради Валентина Тарасенка. Відповідне рішення, нагадаємо, днями ухвалила черкаська Феміда. 

Ільченко, обурений такою новиною, вирішив на загал розповісти історію дворічної давності, якою, зрештою, зайнялася Генпрокуратура.

"У 2017 році, коли ми запустили нові цехи на нашому виробництві у місті Черкаси, ми пройшли через всі бюрократичні процедури отримання дозволів спочатку на проектування, далі на початок будівництва і нарешті ввели їх в експлуатацію і отримали свідоцтва на право власності. Складається враження, що економіка України настільки потужна, що влада змушена обмежувати кількість виробництв і регулює цей процес законодавчо!" – пише пан Віталій.
 

І додає: проблем його підприємству додав саме Валентин Дяченко, який на той час очолював управління ДАБК. Той, мовляв, у особистому спілкуванні заявив: Віталій Ільченко повинен заплатити певну суму коштів

"І це не плата за допомогу (бо фактично всі дозвільні документи ми отримували через Київ, що ще більше відбиває бажання будувати і відкривати підприємства), а це плата за можливість не втратити отримані документи. – продовжує підприємець. – Він погрожував, що у разі не прийняття його умов він спільно з МНС (пожежна інспекція) ініціює перевірку і скасує всі наші дозвільні документи по цих об’єктах. Такий собі рекетир. І, до речі, всі підприємці в Черкасах платили ці хабарі, але жоден не наважувався боротись із цим беззаконням і свавіллям бандитів при владі!"
 

Тоді бізнесмен вирішив звертатись до Генеральної прокуратури, написавши заяву про вимагання неправомірної вигоди. У серпні 2017-го Дяченка, за заявою Ільченка, затримали столичні правоохоронці. Тоді ж з’явилась інформація, буцім затриманий чиновник працював під патронатом міського голови Черкас Анатолія Бондаренка. У серпні 2018 року мер звільнив Дяченка з посади, мовляв за не відвідування робочого місця без поважних причин.

"Далі справа переходить до Суду (місто Черкаси). І я, як свідок, мусив останні три роки їздити на засідання, які постійно переносились чи скасовувались. І як ви гадаєте закінчилась ця історія?! Це просто феєричне рішення нашої судової системи! І це все свавілля фінансується з наших за вами податків", – обурився підприємець.
 

Тому й вирішив публічно звернутись до президента Володимир Зеленського, голови СБУ Івана Баканова та Генерального прокурора Руслана Рябошапки, аби ті втрутились у "ганебну ситуацію… Такі хабарники, як Дяченко Валентин Васильович, не мають жодного права займати керівні посади". 

Як повідомляв сайт vikka.ua, реконструкція "літака" обійдеться Черкасам у 800 тисяч гривень.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x