НовиниЧерез перепади температури у Черкасах не витримують водопровідні труби

Через перепади температури у Черкасах не витримують водопровідні труби

-

- Advertisment -

21 січня на водопровідних мережах Черкас трапилось кілька серйозних аварій. Серед основних причин комунальники називають тривалу експлуатацію трубопроводів та температурні перепади.

За словами начальника цеху мереж водопостачання та водовідведення Василя Литвиненка, через такі погодні умови відбуваються поперечні переломи старих труб, порушення стиків між трубами, їх розгерметизація, відгнивання врізок водопроводів тощо.

Так на перетині вулиці Сєдова та провулку Жилкоповського минулої доби було ліквідовано аварію, що трапилася внаслідок поперечного перелому чавунної труби діаметром 150 мм. Полагодити трубу водоканалівцям вдалося за дві години.

Через порив на перехрестіі вулиці Чорновола та провулку Пархоменка вчора 6 приватних будинків на декілька годин залишились без водопостачання. На провулку Пархоменка від магістральної мережі діаметром 150 мм вщент прогнила врізка водопроводу.

Прихований порив стався на розі вулиць Рябоконя та Петровського. Ймовірною причиною називають порушення герметизації чавунної труби корінням дерев, що знаходяться над трубопроводом. Вода не вийшла на поверхню, а почала підтоплювати тепломережі. Наразі аварійну ділянку тимчасово перекрито та встановлено глушку. Водоканалівці методом санації вже сьогодні планують прокласти 20 метрів труби діаметром 110 мм.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині рятувальники зводять укріплювальні дамби

У зоні підтоплення та на понижених прирічкових територіях Черкаської області рятувальники вживають превентивних заходів для запобігання погіршенню ситуації. Про...

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x