НовиниЧеркащинаЧерез "нічийну" ділянку теплотраси чотири будинки в Черкасах ризикують...

Через "нічийну" ділянку теплотраси чотири будинки в Черкасах ризикують увійти в зиму без опалення й гарячої води

-

- Advertisment -

Без гарячої води, зате – з калюжею посеред підвалу, тріщиною в стіні і страхом залишитись без опалення. Так нині живуть мешканці одразу чотирьох будинків у Черкасах. Йдеться про п’ятиповерхівки №25 та 27 по вулиці Симиренківській та 198 і 200 по вулиці Нарбутівській. Їх об’єднує одна, фактично аварійна теплова траса, через яку усі ризикують зустріти холод без тепла. Зі своєю бідою люди, не дочекавшись допомоги від депутата свого округу, прийшли до "вільнодемократівців". Разом з обранцями побачити проблему вирішили й кореспонденти vikka.ua

Голова ОСББ "Симиренківська 27" Марія Рябоконь розповідає: теплотраса, яка знаходиться на балансі КП "Черкаситеплокомуненерго" і обслуговує 25-й будинок, транзитом проходить просто через один з підвалів її будинку. Той, до слова, обслуговується черкаською ТЕЦ. 

"Щороку цю теплотрасу рве в різних місцях, щороку вони тут все розкопують, щось ремонтують і закидають просто землею, без спеціального утеплення. Ця земля просідає. А разом з нею просідає і наш будинок. Он похилився ґанок під’їзду, а в самому під’їзді по стіні пішла тріщина. Ми вже самотужки від літа її "латаємо", – показує проблему Марія Антонівна. – Але найгірше те, що цю трубу знову прорвало і в нас у підвалі зараз стоїть повний короб води. А жодний засов на цій трубі не працює. Нині гарячої води немає ані в нашому будинку, ані в тих, які "теплокомуненерго".
 

Про аварійну ситуацію мешканці неодноразово повідомляли і до котельної, і диспетчерській службі ЧКТЕ. Однак протягом тижня, кажуть, жодної реакції не дочекались. Остерігаються, що так і залишаться не почутими, а вже за тиждень, 25 жовтня, через це залишаться і без опалення.

Просто на зустрічі з людьми депутат міськради Володимир Гриценко намагався з'ясувати в комунальному підприємстві, коли ж мешканцям чотирьох будинків чекати гарячого водопостачання. Представники "Черкаситеплоенерго" заявили: теплогін дійсно знаходиться на їхньому балансі. Однак місце його пориву – у підвалі 27-го будинку – мовляв, належить не їм. Тому вирішувати цю проблему мають самі його мешканці. Питанням же гарячого водопостачання на Симиренківській, 25 та на Нарбутівській, 198 та 200 зможуть зайнятись не скоро. Адже нині, напередодні початку опалювального сезону, активно працюють над усуненням поривів, пов’язаних з теплопостачанням.

Обурені мешканці кажуть: якщо тепловики не дослухаються, а місцева влада їх не почує, вдаватимуться до рішучих дій – на знак протесту перекриватимуть трасу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці штурмували енергетиків через масове відключення світла.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x