НовиниЧеркащинаЧерез коронавірус петицію про заборону черкаської набережної відхиляють

Через коронавірус петицію про заборону черкаської набережної відхиляють

-

- Advertisment -

Петиція активіста Юрія Баглюка, яка за два тижні набрала необхідну кількість голосів, буде відхилена міською радою. Усе… через введення протикоронавірусного карантину на території країни.

Стосувалась петиція забудови черкаської набережної, пише черкаський журналіст Сергій Кузляєв. І додає текст дивнйи текст проєкту рішення.

20 лютого черкасець Юрій Баглюк подав петицію, в якій просив заборонити зведення багатоповерхівки на місці так і не збудованого пожежного депо на узбережжі Дніпра.

За 2 тижні петиція зібрала 263 підписи. Людини вимагали зупинити будівництво і провести громадські слухання. Збір підписів завершили 7 березня – за 9 днів до оголошення карантину.

У пояснювальній записці ж до проєкту рішення вказано: з 12 березня через поширення епідемії COVID-19 на території України встановлено карантин та встановлено заборону на проведення масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Тому, мовляв, петиція не може бути підтримана.

"Департамент архітектури й містобудування просить НЕ ПІДТРИМУВАТИ ЛЮДЕЙ, а відхилити…. через епідемію коронавірусу", – дивується Сергій Кузляєв.

Зазначимо, йдеться про ділянку вулиці Героїв Дніпра біля перехрестя з вулицею Сержанта Смирнова, на яку в квітні 2019-го ПП "Надія" отримало містобудівні умови для забудови. 14 лютого забудовник розпочав підготовчі роботи і встановлення бетонного паркану вздовж меж всієї ділянки. Той, за словами автора петиції, перешкоджає доступу містян до узбережжя, а це є грубим порушенням вимог закону України № 233-ІХ від 29.10.2019 р.

"Перевіркою у 2014 році уповноваженим органом – Держінспекцією сільського господарства – законності надання ділянки в постійне користування КП "Черкасиінвестбуд" встановлені порушення вимог ст. 58,59,61,123,151 Земельного Кодексу України, без визначення меж прибережної захисної смуги та площі ділянки, яка перебуває у водоохоронній зоні водного фонду. Згідно ст. 59 ЗКУ у постійне користування землі водного фонду надаються лише державним водогосподарським організаціям для догляду за водними об’єктами, а громадянам та юридичним особам – лише на умовах оренди. Таким чином, нашим бюджетом недоотримана значна сума коштів орендної плати та були порушені не тільки законні інтереси та права громадян, але й держави – в частині захисту водоохоронної зони, – зазначив у петиції Юрій Баглюк. – За аналогічною, протизаконною схемою був заключний договір суперфіції від 21.05.2014р. між Черкаською міською радою та ПП "Надія", незважаючи на результати громадських слухань у 2014 році в приміщенні гімназії №31, де плани надати дозвіл ПП "Надія" на будівництво житлових комплексів у межах водоохоронної зони, прибережної захисної смуги та рекреаційної зони річки Дніпро були категорично не підтримані більшістю громади".
 

Автор петиції стверджує: набережна в мікрорайоні Митниця має бути місцем для відпочинку усіх мешканців та гостей Черкас і бути окрасою, родзинкою всього міста. Однак завдяки діям місцевих владців вона продовжує забудовуватись жилими будинками без належної інфраструктури.

Тож, враховуючи значний суспільний резонанс, який викликають спроби здійснити будівництво, активіст запропонував спочатку провести громадські слухання, опісля ж, заслухавши думку громади, заборонити забудову набережної. 

Як раніше повідомляв сайт vikk.ua, черкасці просять встановити нові лавки на Алеї Слави.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x