НовиниЧеркащинаЧерез ІТП на «Черкаситеплокомуненерго» подали до суду

Через ІТП на «Черкаситеплокомуненерго» подали до суду

-

- Advertisment -

Містяни розпочали судову боротьбу з комунальним підприємством «Черкаситеплокомуненерго» через завищені тарифи на ІТП, що, виявляється, незаконно перебувають на балансі підприємства.

«До цього року я, як і більшість жителів Черкас, не звертала уваги та й не знала, з чого складається тариф на теплову енергію, рахунки КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» оплачувала своєчасно. З середини лютого отримала рахунок від ЧТКЕ за послугу «Технічне обслуговування ІТП». З першого погляду насторожила ціна послуги, якби не така сума то скоріше в цю справу я б не занурювалася, – каже черкащанка Алла Мишко. – Техобслуговування ІТП, встановленого на три під’їзди нашого будинку, за рік коштує 95 тисяч гривень! Це при тому, що опалювальний період становить 6 місяців. Зайшла на сайт Прозоро, послуги з обслуговування одного ІТП бюджетній організації Києва обходиться 5-6 тисяч гривень на рік! Різниця відчувається?»

Вивчаючи законодавство, жінка з’ясувала, що рішення Черкаської міської ради та рішення виконкому, якими затверджені тарифи на Послуги з обслуговування ІТП, прийняті всупереч законів України. Тому й подала позовну заяву до суду про скасування цих рішень.

«В місті є 109 ІТП, придбані за часів Сергія Одарича в кредит на 14 років. З 1 липня 2015 року набрав чинності закон, згідно з яким держава перестала утримувати будинки. Вони стали власністю самих мешканців. Чому ж ІТП залишилися на балансі «Черкаситеплокомуненерго»? Це так, наче вам подарували авто, а двигун залишили попередньому власнику, і говорять рушай», – розповідає кореспонденту сайту vikka.ua Алла Мишко.

За її словами, співвласники не мають доступу до ІТП та контролю за їх роботою.

«Цьогорічна зима була теплою, а ІТП не виконували свою функцію. Можливо, «Черкаситеплокомуненерго» було вигідно відключити датчики, що реагують на температуру повітря, і таким чином взяти більшу плату з населення? Обслуговування ІТП самостійно співвласниками будинку буде набагато дешевшим!» – зазначає жінка.

Аби з’ясувати винного у тому, що індивідуальні теплові пункти і досі перебувають на балансі КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», містяни подали позов до Феміди.

Так, 2 вересня у приміщенні адміністративного суду відбулось перше підготовче засідання. Наступне планується на 17 вересня.

«Жодна норма Закону про ЖКП не дає права органам місцевого самоврядування встановлювати тариф на техобслуговування, поточний та капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем, у тому числі на ІТП», – додає пані Алла.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах скасували тариф на вивезення негабаритного сміття.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
КИЦЯ
КИЦЯ
3 років тому

ВСЕ ПОРАВИЛЬНО ХВАТИТ КОРМИТЬ МОРДАТЫХ карасей…

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянська громада проведе в останню путь загиблого сержанта

Загиблого захисника Андрія Гнатова проведуть в останню путь у Смілі. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Андрій Гнатів був...

Черкаські патрульні повернули додому дівчину, яка загубилася

Нещодавно на лінію екстреного виклику 102 звернулася занепокоєна мати, повідомивши, що її донька пішла з дому й не повернулася....

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x