НовиниЧерез гроші жінці відмовили у встановленні меморіальної дошки на...

Через гроші жінці відмовили у встановленні меморіальної дошки на честь загиблого сина-АТОвця

-

- Advertisment -

У мерії відмовили мамі загиблого учасника антитерористичної операції у встановленні меморіальної дошки на честь сина. Причиною цього стало відсутність фінансування.

Про проблему під час сьогоднішнього засідання сесії міськради повідомила директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук.

З проханням посприяти у виготовленні меморіальної дошки звернулася мама Павла Лазоренка. Він був оршанецьким прикордонником, що загинув від "Торнадо" біля Амвросіївки. Останнім часом чоловік жив у містечку Сандроса – поблизу Барселони (Іспанія). Після початку АТО Павло направився на Батьківщину, у навчальному центрі Оршанець був призваний як доброволець.

"Мама загиблого в силу різних обставин перебуває за кордоном на заробітках. Брат – інвалід із дитинства. Приїхала мама з Іспанії і прийшла на прийом до голови ОДА. Там же був і міський голова. Разом із Комітетом самоорганізації населення, зібранням жителів будинку вони дійшли до висновку, що обов'язково на будинку має бути меморіальна дошка. Цей хлопець – дуже активний був у житті, допомагав усім по своєму характеру", – розповіла Маліщук.

Вона зазначила, що тоді владці пообіцяли встановити меморіальну дошку.

"Коли ухвалювали бюджет, не передбачили для цього коштів. Мама отримала відповідь від нашого одного з департаментів про те, що немає коштів на виготовлення меморіальної дошки. Повірте, мені було дуже важко знаходити аргументи, коли мама разом із хворим батьком прийшли до мене і сказали: "Як ви так можете? Наш син віддав найважливіше…" – сказала, стримуючи сльози, чиновниця.

Натомість секретар міськради Олександр Радуцький зазначив, що до депутатів ця інформація не надходила. Тож тепер кошти обов'язково спрямують. Наприкінці сесії він дав доручення вивчити питання встановлення меморіальних дошок на честь усіх загиблих у зоні АТО черкащан.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині шахрай видурив у людей понад 170 тисяч гривень і втік за кордон

До суду скерували обвинувальний акт проти чоловіка, який разом із поплічниками шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму понад...

Керівник “Черкасиводоканал” отримує більше, ніж мер Києва

Заробітна плата керівника комунального підприємства «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова більша, ніж, скажімо, дохід мера Києва Віталія Кличка. Торік Сухарьков заробив...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x