додому Новини Черкащина Через буревій на Черкащині серйозні проблеми з урожаєм

Через буревій на Черкащині серйозні проблеми з урожаєм

0

Негода, що на початку липня частково накрила Черкащину, знищила від 50% до 100% посівів. Найбільше постраждали кукурудза, соняшник та соя. Про це повідомляє "Рідний Край".

Експерти поки не беруться називати точну площу посівів, але за неофіційними даними вона становить близько 7 тис. га.

За словами голови Асоціації фермерів та приватних землевласників України у Черкаській області Віктора Гончаренка, збір інформації про збитки ускладнює відсутність зв’язку з окремими селами, де досі немає електропостачання,розряджені телефони, відсутній інтернет та навіть завалені автошляхи.

"Найбільше постраждали Золотоніський і Чорнобаївський район. Накрило майже весь Золоніський район. Хтось більше, хтось менше постраждав. Буря наробила великої шкоди спорудам. Деякі фермери зазнали колосальних збитків. Позлітали дахи, пошкоджені овочесховища. Ферми порозкривало", — розповів Віктор Гончаренко.

Золотоніська райрада і райдержадміністрація посилено працюють для усунення ушкоджень. Чи будуть виділені кошти з держбюджету – не відомо.

 "Про цьогорічний урожай складно говорити. Є ділянки, куди заганяти комбайн не має сенсу. Залишиться тільки передискувати. Було аж три удари цього року. Перший — приморозки навесні. Потім засуха — скільки місяців не було дощів. Оті 6 мм опадів, що були нічого не значили. А зараз такої шкоди наробив буревій і град", — висловив свою думку фермер.

Як повідомляв сайт vikka.ua, більше сотні будинків у черкаському районі постраждали від негоди.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version