додому Новини Черкащина Частину Черкас оповила небезпечна для людини хімічна хмара

Частину Черкас оповила небезпечна для людини хімічна хмара

0

9 квітня в Південно-Західному районі Черкас неподалік дитячої лікарні в повітря стався потужний викид отруйних хімічних речовин. Небезпечна хімічна хмара впродовж кількох годин оповила житлові будинки в районі вулиць Олени Теліги та Віталія Вергая. В повітря увійшли майже дві тонни вкрай небезпечних для людини сполук: бензопірен, діоксини, вуглекислий газ та оксид азоту. Про це у Facebook повідомив речник УДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

За його словами, вплив отруйних речовин зазвичай відчувають люди похилого віку, діти та вагітні жінки. Серед основних симптомів впливу цих речовин на людину – бронхоспазми, алергія, кашель та задуха.

Небезпечний викид отруйних речовин став наслідком двох масштабних пожеж. Їх ліквідував черговий караул 3-ї пожежно-рятувальної частини Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС. До оперативних дій із ліквідації вогню та знешкодження викиду також була залучена техніка КП "Соснівська СУБ".

Загорання виникли з різницею у 6 годин у спальному мікрорайоні. Вогнем цих пожеж було знищено 180 кубічних метрів сухого листя. Наразі вогонь ліквідовано, ситуація контрольована.

Черкащанам нагадують: під час спалювання сухої трави або листя, з однієї тонни рослин у повітря потрапить 30 кілограмів надзвичайно шкідливих речовин, а також пестицидів та радіонуклідів, що були накопичені рослинами протягом року. Саме тому, ігноруючи небезпеку і спокійно споглядаючи за такими загораннями, люди дають згоду на те, щоб усі ці токсини потрапили на шкіру та в легені.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під час будівництва на черкащанина впала бетонна плита.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version