НовиниЧеркащинаЧастина черкаських будинків досі залишаються без тепла

Частина черкаських будинків досі залишаються без тепла

-

- Advertisment -

Попри те, що опалювальний сезон у Черкасах мав розпочатись ще 25 жовтня, у частині тутешніх будинків досі не запущене теплопостачання.

Так, без тепла нині залишаються близько половини будинків, які обслуговує КП "Черкаситеплокомуненерго". Про це на ранковій нараді у міського голови повідомив очільник підприємства Павло Карась. 

За словами тепловика, проблеми з підключенням виникають через самих мешканців будинків. Ті, мовляв, часто самовільно займаються регулюванням систем опалення. Крім того, існує проблема з допуском комунальників до підвалів будинків. Відзначив також і низький рівень відповідальності серед ОСББ.

Тим часом, черкасці у соцмережах скаржаться на відсутність не лише тепла, а й гарячої води. У аварійно-диспетчерській службі ЧТКЕ їм, мовляв, повідомляють: таким чином готують систему до подання теплоносія.

Тим часом у Черкаській ТЕЦ повідомляють: нині система теплопостачання міста переведена на зимовий режим і підприємство повністю забезпечило подачу теплоносія в систему до межі балансової належності теплових мереж. І наголошують: за підключення теплопостачання безпосередньо у будинку відповідає балансоутримувач. Так, станом на ранок 28 жовтня 2019р., за інформацією управлінської компанії "Нова Якість" та балансоутримувачів будинків (ОСББ, ЖБК та ін.), у 81% багатоповерхівок міста, що є споживачами Черкаської ТЕЦ, опалення запустили.

"У багатьох випадках будинки залишаються без опалення у зв’язку з тим, що мешканці самотужки перекривають подачу теплової енергії запірною арматурою (краном) на засобі обліку, аргументуючи, що погодні умови дозволяють обійтися без опалення, – повідомила журналістам vikka.ua у пресслужба ВП "Черкаська ТЕЦ. – Хочемо наголосити, що такі дії можуть призвести до збою у внутрішньобудинковій системі опалення та до пошкодження теплового лічильника і його елементів".

Зрештою, мер Черкас Анатолій Бондаренко дав доручення провести оперативну нараду і вирішити питання теплопостачання. Терміни, в які воно має вирішитись, поки що невідомі. Однак, нагадаємо, за інформацією гідрометцентру, вже цього тижня на Черкащині прийде значне похолодання й сніг.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці не хочуть, щоб їхнє місто закладали плиткою.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x