НовиниЧеркащина"Це зневіра в державу": суддя взяла відвід у справі...

"Це зневіра в державу": суддя взяла відвід у справі про поновлення Радуцького на посаді секретаря

-

- Advertisment -

30 травня у Черкаському окружному адміністративному суді тривало судове засідання у справі, яка розглядається вже 10 місяців – позов місцевого депутата Олександра Радуцького про визнання недійсним рішення міськради, яким було припинено його повноваження як секретаря. Суд розглядав єдине клопотання – заяву про відвід судді. Адвокат Радуцького Валерій Макеєв вважає такий розвиток подій дискредитацією судової системи і державності в Україні. У відповідь юрист подав відзив на заяву судді, інформує vikka.ua.

Справа про поновлення Олександра Радуцького на посаді секретаря міськради розглядається з 14 серпня минулого року. За словами Макеєва, адміністративна справа повинна була вступити в силу за три місяці з моменту подачі заяви. Станом на сьогодні, суд ще не дійшов до розгляду по суті.

"Вже можна було чотири рази закінчити розглядати цю справу. І тут раптом з’являється заява про відвід судді з аргументацією, мовляв, ми пізно взялись за оскарження рішення міськради – через півроку. З цього приводу уже двічі висловився апеляційний суд: доступ до правосуддя має бути забезпечений, із термінами подачі заяви все добре, – пояснює адвокат. – За моїм оціночним судженням, це було просто затягування процесу. Я подав відзив на заяву про відвід судді, в якому просив суд оштрафувати сторону за зловживання процесуальними правами".

Валерій Макеєв додає, що поважає головуючу суддю і її власні переконання, але наголошує, що головне на державній місії – творити судочинство відповідно до закону. Якщо кримінальна справа, наприклад, може розглядатись до 10 років, то адміністративна – два-три місяці максимум.

"Що це таке, коли через 10 місяців особа, яка подала позов про порушення її прав та інтересу, раптом дізнається, що все зібране за майже рік – даремне? Розгляд позову буде починатись із самого початку, з іншим суддею. Яка це державність? Будь-яка особа, яка побачить такі речі, зневіриться в суд, в державу", – обурюється правозахисник.

До захисту про термін подання оскарження рішення міськради, коли Олександра Радуцького звільнили з посади секретаря, Макеєв нагадав випадок розгляду справи покійного Михайла Бінусова, за яку взялась Феміда взялась.

"Сторона опонента сказала: "Де здоровий глузд, подати позов через 6 місяців?" А є факт, коли суд по суті розглядав подання небіжчика. Міський голова Анатолій Бондаренко з-під якоїсь ковдри дістав заяву Бінусова річної давнини, яка вже була розглянута міською радою. Як на мене, суд міг би теоретично розказати міській владі, що це неправомірно. Бо ці люди взагалі не знають закону і не хочуть його дотримуватись", – каже юрист.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський суд почав розглядати справу щодо поновлення Радуцького на посаді секретаря міськради.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах за тиждень з’явилися на світ 17 немовлят

За минулий тиждень у Черкасах народилося 17 немовлят. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Серед новонароджених 9 дівчаток та 8...

Похолодання, дощі та заморозки: якої погоди очікувати на Черкащині

Атмосферний фронт, що пройде через Черкащину, призведе до грозових дощів, які місцями супроводжуватимуться посиленням вітру та граду. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x