Новини"Це зазіхання на засади конституційного ладу", – Анатолій Гриценко...

"Це зазіхання на засади конституційного ладу", – Анатолій Гриценко про "криваву" сесію в Черкасах

-

- Advertisment -

Лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко вважає, що ручні мілітарні формування "національних дружин" мають викорінюватися державою, а ті, хто допустив їхнє існування – мають понести відповідальність. Про це він заявив під час свого візиту в Черкаси 14 лютого.

"Я бачу два типи "дружин". Коли це формування ініціюється знизу самою громадою для того, щоб виконувати те, що не спроможна зробити держава з точки зору безпеки – я це підтримую. Сам брав у тому участь під час Майдану, коли навезли у Київ "тітушок", коли стріляли і били битками, а міліція закривала на це очі. Такі рухи, об’єднання для забезпечення безпеки я підтримую. Але якщо в це граються міністри-силовики, створюють для себе свої мілітарні об’єднання, то виникає питання: хто і які їм ставить завдання? Тут держава має чітко забезпечити монополію на застосування сили і в корінні рубати будь-які ініціативи, які йдуть від олігархату або чиновників при владі, – заявив він. – На місці Президента я б викликав голову СБУ, Міністра внутрішніх справ, дав би їм три години чітко відповісти, хто за цим стоїть, які завдання ставить. Якби вони через три години прийшли і розвели руками, то обоє були б звільнені і призначені ті, хто б це зробив. Такого не повинно бути в Україні".

Також Анатолій Гриценко прокоментував події, що відбулися у сесійній залі Черкаської міської ради 29 січня. Нагадаємо, тоді кілька десятків представників "національних дружин" із закритими обличчями в балаклавах змусили депутатів під тиском ухвалювати бюджет.

"Депутати повинні ухвалювати рішення, голосувати залежно від своєї совісті, в межах партійних засад і з урахуванням волі людей, які їх обрали. А не тих, хто одягнув на себе якісь балаклави, став між рядами і погрожує силою, щоб депутати ухвалювали комусь вигідні рішення. Це категорично неприйнятно. У цій ситуації мала би діяти СБУ, тому що це зазіхання на засади конституційного ладу. Чому мовчить голова СБУ і Гарант – варіантів кілька: або в долі, або в темі, або і те й інше", – заявив він.

За його словами, якщо депутати працюють неефективно, прогулюють або ухвалюють рішення всупереч волі громади, то для цього має бути ефективний механізм відкликання таких депутатів.

"Так можна дуже далеко зайти – в Парламент завести в балаклавах кількасот людей, потім в президентську будівлю тощо. Має бути ефективний механізм ставити владу в рамки шляхом відкликання, коли вона не працює, а не силовим шляхом", – наголосив Анатолій Гриценко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до Черкас із візитом завітав Анатолій Гриценко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x