додому Новини Черкащина Це все про любов: у перший день весни черкасців запрошують на зворушливу...

Це все про любов: у перший день весни черкасців запрошують на зворушливу театральну прем’єру

0

Зворушливо й сучасно – про найголовніше. Вже в перші дні весни Черкаський обласний академічний муздрамтеатр ім. Шевченка запрошує містян на прем’єрні покази вистави "Олена не прийшла додому". За театральні лаштунки, аби довідатись секрети майбутньої прем’єри від її творців, навідались кореспонденти vikka.ua

Постановником вистави став знаний в Україні театральний режисер В’ячеслав Жила. Пошановувачі мистецтва Мельпомени вже мали змогу познайомитись з його роботами: минулоріч черкаська сцена палала від відвертої комедії "Тестостерон або Гормон кохання" польського драматурга Анджея Саромоновича. Цього ж разу пан Жила взявся за сучасну українську драматургію. Саме з Черкас почнеться сценічний шлях п’єси "Олена не прийшла додому" відомого вітчизняного драматурга Олександра Володарського. Той планує також завітати до Черкас у день прем’єри.

Режисер же впевнений: вистава знайде відгук у серцях глядача, адже ця історія близька й зрозуміла кожному.

"Ми по вулицях ходимо один одному не потрібні. Ми всі, як механічні. Ми не думаємо один про одного, а потім створюємо родини, де переживаємо за своїх дітей та батьків. А завершується все все-одно любов’ю. Бо ми мусимо любити один одного, адже живемо лиш один раз, – розповідає В’ячеслав Жила. – А те, що відбувається зараз на фронті, – це трагедія кожного з нас. І ця війна – це вбивство любові. Я думаю, Всевишній цього не планував. Ми розмножуватись повинні, кохатись, а ми займаємось політикою і війною. А вистава саме для того, аби всі знали, що любов – це дуже важливо".
 

Директор та художній керівник Черкаського театру Шевченка Петро Ластівка каже: "Олена не прийшла додому" – це той приклад сучасної драматургії, яка написана сьогодні про сьогодні. Однак – не пафосно й публіцистично, а в стилі легкого скетчу. А зворушливий хепі-енд дасть кожному глядачу можливість зрозуміти його шлях. 

Про любов у виставі не лише говоритимуть, але й співатимуть. Виконавець однієї з головних ролей, актор театру Сергій Бобров, спеціально для цієї постановки написав композицію "Крилате щастя". Розповідає: це пісня-монолог саме про те, що важливе і значиме для кожного з нас.

Пишаються творці нової вистави й дизайном афіші постановки. Переконують: так впроваджують в роботу місцевого музично-драматичного театру практику унікальних авторських постерів.

"Афіша має нести в собі все значення вистави. Це дуже важко, але цікаво, – зазначає В’ячеслав Жила. – Є люди, які колекціонують постери, багато з яких є дуже цінними. Адже це історія, особливо з автографами. Це історія, це є документ про створення вистави".
 

До створення рекламних постерів до наступних вистав театрали планують залучати і студентів творчих факультетів місцевих вишів. Навіть готують конкурс, умови якого обіцяють оголосити згодом.

Родинна ж історія "Олена не прийшла додому" чекатиме черкасців на сцені міського будинку культури ім. І. Кулика 1 березня о 18:00, 3 березня – о 17:00 та 28 березня о 18:30.

Як повідомляв сайт vikka.ua, любителі театру стали свідками "Діалогу під дощем".

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version