додому Новини Черкащина Це справжня хімія: бджолярка із Черкащини виготовляє натуральну косметику

Це справжня хімія: бджолярка із Черкащини виготовляє натуральну косметику

0

35-річна Світлана Гримайло із Тального займається виготовленням натуральної косметики із продуктів бджільництва. Про це пишуть "Вісті Черкащини".

Світлана почала свою кар’єру косметолога після того, як із чоловіком Олександром зайнялася бджільництвом. Вони купили 16 сімей бджіл та почали детально вивчати усі корисні властивості не лише меду та пилку, а й інших продуктів.

Ще до весілля жінка мала запалення головного та спинного мозку. За час лікування вона схудла на 42 кілограми. Саме тоді вони з чоловіком прийшли до висновку, що збиратимуть пилок та готуватимуть настоянку воскової молі. Вони читали багато літератури про те, правильно сушити пилок, чим лікувати бджіл, щоб ліки не потрапляли у мед та інші бджолопродукти. Саме у цей час Світлану зацікавила тема виготовлення мазі на основі воску та різноманітних олій. Тоді жінка почала шукати різні відомості і зрозуміла, для того, щоб зробити справді корисний продукт, а не просто змастити лице жиром, необхідні певні знання,.

"Я так потрошечки до цього підбиралася, вивчала. Читаючи й дивлячись на технологічний процес, подумала, що це надто складно і я його не осилю. Тому це діло покинула, − згадує жінка, − та моя менша сестра Оля, у якої дуже проблемна шкіра, дуже страждала, а я їй нічим не могла зарадити. Один єдиний крем, який їй підходив і не пік, зняли з виробництва. І вона почала мене просити, щоб я зробила їй засіб. Так я знову повернулася до цієї справи з єдиною метою – допомогти сестрі".

Тоді треба було знайти потрібний рецепт і жінка шукала його на каналах спеціальних магазинів, які продають складові компоненти натуральної косметики. Але у їхніх рецептах було багато зайвих компонентів, тому Світлана вирішила купити професійні курси з виготовлення натуральної косметики. Базових знань з косметології не вистачало, тому довелося зайнятися самоосвітою та вивчити, які бувають типи шкіри, етапи старіння, як правильно доглядати за шкірою. Майстриня постійно консультувалася та обмінювалася досвідом з колегами в України й за її межами. Згодом у Світлани почали з’являтися перші клієнти – подруги, рідні, знайомі. Після використання натуральної косметики усі залишилися задоволені і замовляли знову. А сестра жінки повністю вилікувала свою шкіру.

Жінка дуже серйозно підходить до процесу виготовлення косметики: все вимиває, дезінфікує всі інструменти, працює лише у захисних рукавичках. Потім, за формулою, що сама вирахувала, змішує компоненти, що належать до двох фаз − водної та жирної, нагріває їх до певної температури на водяній бані, потім збиває спеціальним міксером. А коли суміш охолоне, вводить активний компонент. Його вибір залежить від призначення крему: чи це буде сонцезахисний, чи від зморщок, чи зволожуючий, чи від синяків і набряків.

"Це справжня хімія. Щоб успішно виготовляти косметику, скоріше треба мати математичний склад розуму, багато запам’ятовувати, складати формули. Мені подобається, − зізнається Світлана".

Натуральний крем, що замішує Світлана, зберігається недовго: від 3 до 12 місяців, у вакуумному флаконі, куди не потрапляє повітря й бактерії.

Зараз молодий косметолог працює над формулою крему з вітаміном С у ліпосомах. Такий крем незамінний від прищів, пігментації, також сповільнює процес старіння. Ще розробляє інший антивіковий крем з пептидама.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаській галереї триває унікальна виставка світлин.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version