НовиниПолітикаЦе парк мого дитинства: черкаський депутат розповів історію змін...

Це парк мого дитинства: черкаський депутат розповів історію змін у сквері Хіміків (Відео)*

-

- Advertisment -

Сквер, у якому пройшла юність і дитинство, вдалось зробити комфортним для черкасців. Депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький поділився своїми спогадами про парк Хіміків.

Тим самим обранець розпочав цикл історій про роботу комунального підприємства «Дирекція парків» у часи, коли його очолював.

Свій сучасний офіційний статус парк Хіміків отримав лише у 2007 році, хоча існує вже близько 70 років.

«Так відбулось тому, що за часів Радянського Союзу цей сквер мав землі міської власності, статусу парку ж не було. На жаль, за цей період парк вже почали розглядати як комерційний квартал», – розповів Олександр Радуцький.

Обранець пригадує, як спільно із жителями рідного мікрорайону намагались вибороти ділянку, яку колись міська влада віддавала під автозаправку, як усі разом ставали проти будівництва, однак так і не змогли відстояти її.

«Влада у той час не звертала уваги на цей парк, не думала, де людям потрібно відпочивати. Коли прийшов до влади міський голова Сергій Одарич, було створено комунальне підприємство «Дирекція парків». І лише тоді черкаським паркам надали статус, який захищає їх від забудови, який дозволяє всім нам тут знаходитись, відпочивати і займатись спортом, – веде далі Радуцький.

Пишається тим, що від 2007 року у сквері Хіміків з’явились фонтан та спортивна інфраструктура, то ж нині від повністю відповідав спортивно-оздоровчій концепції.

Або остаточно зробити його комфортним для занять спортом в прогулянок, у парку Хіміків вирішили ореалізувати ще одну ідею. Виникла вона у чотирьох небайдужих черкащан: Олександра Радуцького, Андрія Більди, Олега Скалька та Араїка Мктрчана.

«На той час ми підрахували: орієнтовний бюджет, який повинна була б закласти місцева влада, близько двох мільйонів гривень. І тоді ми вирішили зробити за власні кошти перші сто метрів цієї доріжки, щоб спонукати владу виділити необхідну суму коштів. І ви знаєте, нам усе вдалося. У 2018-му ми вклали перші сто метрів і вже при формуванні бюджету 2019-го влада надала додатково кошти, щоб ми закінчили цей об’єкт», – зазначає депутат.

Втім і своїм наступникам – нинішньому керівництву «Дирекції парків» Андрію Кучі та Володимиру Стойку – Олександр Радуцький дякує за підтримку цієї та інших подібних ініціатив.

«Ми всі разом подарували цю доріжку здоров’я жителям мікрорайону Хімселище та Шкільна», – резюмував Олександр Радуцький.

*Іміджева інформація

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x