додому Новини Черкащина "Це одне й те ж": донька черкаської письменниці втрапила в міжнародний скандал...

"Це одне й те ж": донька черкаської письменниці втрапила в міжнародний скандал у паризькій школі

0

Українці й росіяни – це одне й те ж. Таке заявила учням вчителька італійської мови в одній із шкіл Парижа.

В неприємну ситуацію потрапила 8-річна донька відомої черкащанки Ірени Карпи. Про це журналістка та письменниця написала на своїй сторінці у Facebook. 

"Вийшла моя 8-річна дитина зі школи зі сльозами на очах. Питає мене, як сказати російською "ласкаво просимо до Росії". На моє "?!?!?!" каже, що вчителька італійської знімає їх у фільмі про глобальне потепління, де дітей розподілили за групами. А тепер вгадайте, в яку групу помістили мою дитину з її 50% українських, а іншими німецьких, єврейських, норвезьких, шведських, англійських генів?.. Правильно: в російську ж", – обурилась Карпа.
 

Зазначає, її донька Кая намагалась прояснити вчительці, що вона українка, а не росіянка. У відповідь почула: "це одне й те ж". Якщо ж дівчинці ця група не подобається, вона може не зніматися у фільмі.

Нині ж письменниця налаштована рішуче: збирається до школи на розмову з директором.

"Заодно поцікавлюся, чи не з тої вчителька провінції, де зараз тримають нашого Марківа. Мій французький чоловік обурився ще більше. Піде в школу зі мною. Пропонує щодня вчительці роздруковувати сторінку про війну на Донбасі, Голодомор тощо", – зазначила Ірена. І додала: вже підготувала педагогині подарунок: книгу про Голодомор в Україні італійською мовою.  
 

Нагадаємо, сайт vikka.ua раніше писав, Ірена Карпа і ще двоє письменників родом з Черкащини претендують на престижну літературну премію. Оголошення переможців відбудеться вже в середині грудня.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version