НовиниЧеркащина"Це не "Легіон" з Ананьєва?!": черкаські "чорнобильці" не можуть...

"Це не "Легіон" з Ананьєва?!": черкаські "чорнобильці" не можуть отримати фінансування через бюрократичні неточності

-

- Advertisment -

Фінансування і визнання як ветеранської організації. З таким проханням вже понад рік обивають владні пороги представники Черкаської міської організації "Союз Чорнобиль Україна". Однак досі не можуть добитись розуміння. Зокрема, кажуть, – від департаменту соцполітики. Просили почути їх черкаські "чорнобильці" і на сьогоднішньому засіданні бюджетної комісії, передає кореспондент vikka.ua.

Напередодні на сесії обранці ухвалили виділення 120 тисяч гривень на фінансування організації в межах програми "Турбота". Однак до проекту рішення була внесена неправильна назва ГО. Крім того, профільний департамент, кажуть "чорнобильці", не визнає їх ветеранами. Через те фінансує не за тим напрямком "Турботи". Втім, аби зрозуміти проблему до кінця, члени бюджетної комісії хотіли побачити кінцеве рішення сесії, у яке вже мала бути внесена уточнена, змінена назва. Однак його досі немає, і чи внесений до проекту рядок про зміну назви.

Між тим, директор департаменту соціальної політики Олег Гудзенко стверджує: гроші на цю організацію вже двічі виділяли у розмірі 90 та 13 тисяч гривень відповідно. Усе – як надавачам соціальних послуг, адже "Союз Чорнобиль України" не внесений до всеукраїнського реєстру ветеранських організацій, відтак не може претендувати на бажаний напрямок фінансування.

"Процедури, щоб виділити кошти, нині не існує, – переконує Гудзенко. – Якщо ми внесемо "Союз Чорнобиль України" до ветеранських організацій, це буде дискримінація інших ГО".
 

Натомість депутат міськради Олександр Радуцький нагадав очільнику соцдепаратменту про відповідальність перед "чорнобильцями":

"Ви ж можете піти назустріч цим людям і не сміятись їм у очі! Подумайте. Коли вибухнув Чорнобиль, ви ходили в пелюшках! Це питання людяності. Продумайте механізм, за яким ми могли б фінансувати їх".
 

"А якби ця організація була зареєстрована в Ананьєві під назвою "Легіон", ви б змогли виплатити їй фінансування і визнати ветеранами?" – звернувся до директора департаменту соцполітики депутат Олександр Згіблов.
 

Вочевидь, обранець мав на увазі лояльність місцевих владців до батька одного з заступників міського голови Юрія Ботнара та очолюваної ним громадської організації. Та нещодавно просила про оренду гаражних приміщень, які належать міській раді. Згодом активісти виявили там автівку Ботнара-старшого. Як виявилось, договір оренди з "Легіоном" мерія не укладала.

Питання ж "чорнобильців" поки залишилось невирішеним. Бюджетна комісія дала доручення профільному департаменут та юристам вивчити досвід області. Адже обласна рада знаходить можливості фінансувати аналогічні регіональні організації.

Як повідомляв сайт vikka.ua, спів фінансування черкаських ОСББ мають розглянути на прийдешній сесії.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

На Черкащині очікуються невеликі дощі

Циклони продовжують утримувати свій вплив Черкащиною. Очікуються невеликі дощі, місцями з грозами, проте вдень суттєвих опадів не передбачається. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x