НовиниЧеркащина"Це мій найкращий сезон": легкоатлет із Черкащини вдало виступив...

"Це мій найкращий сезон": легкоатлет із Черкащини вдало виступив на чемпіонаті Європи

-

- Advertisment -

6 серпня у Берліні стартував чемпіонат Європи з легкої атлетики. У перший його день відбулися виключно кваліфікаційні змагання, в яких взяло участь 10 українців. Пройти в наступне коло вдалося трьом, серед них – черкащанин Денис Нечипоренко. Про це інформує прес-служба ФЛАУ.

Денис виграв свій забіг на 400 метрів з бар’єрами з найкращим результатом сезону, і з другим часом загалом у кваліфікації – 50,26.

"Я біжу в 14 кроків, а суперники, які бігли зі мною, лідери – у 13. Першу половину дистанції я трішки програю їм, оскільки вони біжать швидше, але на другій набігаю. Моя сильна сторона зараз – відрізок, починаючи з восьмого бар’єру і фінішна пряма. Я відчув, що можу виграти забіг, включився після дев’ятого бар’єру і зробив це", – розповідає спортсмен.

На тренуваннях більший акцент Денис робить саме на спринт – це його слабке місце, і менше бігає 800 і 1000 метрів. Крім того, цього року вперше був на зборах у горах: восени і весною їздив у Яблуницю, Івано-Франківської області.

"Осінній збір ми вирішили спробувати провести для того, щоб перевірити, наскільки це мені підходить. Не хотіли ризикувати перед основним видом. І виступаючи взимку, весь сезон відчував після цього заряд. Так само і зараз. Не хочу наврочити, але поки що це найкращий сезон у моїй кар’єрі. І я дуже задоволений самопочуттям у ці три місяці", – зізнається черкащанин.

У Яблуниці стадіону для тренувань не було. Готувалися, стрибаючи у земляні гірки.

"Ми там були три тижні, у перший ще й снігу по коліна насипало. Земляні гірки там є різні і різного підйому; також бігали по асфальту. І хочу сказати, що після цього не було болю ані в колінах, ані в спині. Можливо, там м’який асфальт. Звісно, надто високих швидкостей там теж не було, але об’єми значні, проте організм витримав і це принесло свої плоди", – каже легкоатлет.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський велосипедист успішно фінішував у багатоденній гонці Кубку України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x