НовиниЧеркащинаБюджетні рекорди: у 2017 році у Черкасах витратили учетверо...

Бюджетні рекорди: у 2017 році у Черкасах витратили учетверо більше коштів громади

-

- Advertisment -

Із загального бюджету розвитку міста Черкаси, який у 2017 році склав 697,8 млн грн, було освоєно понад 450 мільйонів. Значну частину цих коштів місто вклало у дороги – понад 200 млн грн. Ця рекордна сума могла бути ще більшою, адже загалом на дороги у місті закладали 300 мільйонів. Також рекордні кошти вклали у капітальні ремонти закладів освіти. Чимало черкаських грошей спрямовано і в медичну галузь. Крім того, черкасці мають відчути, що вулиці міста не тільки стали кращими, а й більш освітленими. Про найвагоміші реалізовані проекти 2017 року сайту vikka.ua розповіли черкаські чиновники.

Секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький зазначив, що завдяки реформі децентралізації у черкаські дороги вклали найбільшу за всі роки суму коштів. Крім того, значні видатки спрямовані на освіту та медицину.

"Найбільше коштів було виділено на реконструкцію та капітальний ремонт доріг – близько 200 млн грн. На капітальний ремонт шкіл і садочків спрямували близько 120 млн грн. На капітальні видатки охорони здоров’я пішло близько 50 мільйонів. Це основні напрямки", – пояснив посадовець.

Він підкреслив, що у порівнянні з 2015 роком, коли ще не була здійснена передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування, у ці галузі спрямовувалося в 4 рази менше коштів.

"У таких об’ємах ми не могли реалізовувати проекти. До того ж ми профінансували тролейбусний парк, що дало можливість школярам та студентам безкоштовно їздити цим транспортом. Цій установі ми надали підтримку в розмірі близько 40 млн грн", – зазначив Олександр Радуцький.

Також із бюджету міської ради були виділені кошти на одноденне утримання людей, яких забрала до лікарні "швидка". Так, перший день перебування такого хворого у лікарні оплачується за кошти міського бюджету.

"Також місто спрямувало кошти на поточне утримання шкіл і дитячих садків із розрахунку 250 гривень на кожну дитину. Це приблизно 10 млн грн. На таку ж суму почали ремонт тротуарів, 10 мільйонів пішло на "євродвори", стільки ж спрямували на освітлення вулиць", – пояснив секретар міської ради.

pvd.ck.ua

За його словами, КП "ЧЕЛУАШ" отримало близько 15 млн грн на утримання доріг та нове обладнання.

"Ця техніка вже стоїть. А наскільки добре вони будуть виконувати роботу, залежатиме від менеджменту підприємства", – розповів чиновник.

Також він зазначив, що ці фінансові питання у міській раді погоджувалися оперативно та злагоджено.

Більш детально про бюджетні рекорди та грошові потоки міської ради розповіла директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган.

"Дорогами у нас займається два головних розпорядника: департамент житлово-комунального комплексу і департамент архітектури, містобудування та інспектування. Загалом на дороги ми передбачили більше 306 млн грн. Це капітальні ремонти, реконструкції і поточні видатки. Витратили на сьогодні 216 мільйонів ­– це 70% від того, що запланували", – пояснила вона.

На поточний ремонт дорожнього покриття у Черкасах було передбачено 19 млн грн, 5 млн грн – на утримання зливової каналізації.

"Утримання доріг – 8,8 млн, фінансова підтримка КП "ЧЕЛУАШ" на проведення поточного ремонту вулично-дорожньої мережі – 24 млн грн. Це все заплановані видатки. З них освоєні не всі. Наприклад, із 24 млн грн для "ЧЕЛУАШу" спрямували 16 млн грн. Але ще не кінець року", – зазначила директор департаменту.

Департамент архітектури, містобудування та інспектування планував освоїти 149,8 мільйонів на утримання і розвиток інфраструктури міських доріг.

"З них вони витратили 105 млн грн. Департамент у декілька етапів займався реконструкцією вулиці Героїв Дніпра. Поетапно було виділено 8 млн грн, 10 млн грн, 3,5 млн грн. Також їм виділяли кошти на ремонт ділянок на інших вулицях. Тільки на ремонт бульвару Шевченка було заплановано близько 60 млн грн. Приблизно в таких межах і профінансовано", – розповіла Наталія Джуган.

На департамент освіти було заплановано 194 млн грн, з них вже профінансовано 125 млн грн.

"На охорону здоров’я запланували 52 млн грн, на цей час освоїли 47 мільйонів. Найбільший об’єкт – Третя міська лікарня швидкої медичної допомоги. На придбання обладнання та предметів довгострокового користування було виділено майже 20 млн грн. На капітальний ремонт приміщення лікарні спрямовано ще 4,3 млн", – зазначила чиновниця.

Крім того, для Черкаського центру матері та дитини виділили 6 млн грн на закупівлю нового обладнання.

"Кошти на співфінансування ремонтів у будинках з ОСББ склали приблизно 10 мільйонів. На 2,6 млн грн у місті профінансували реконструкцію частини полігону твердих побутових відходів поблизу села Руська Поляна. На школу естетичного виховання було заплановано 2,8 млн грн, витрачено – 1,8 млн грн", – розповіла про найбільші видатки з бюджету директорка департаменту.

Як повідомляв сайт vikka.ua, з недобросовістного забудовника до бюджету Черкас стягнули майже два мільйони гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени вибороли нагороди всеукраїнського турніру з художньої гімнастики

З 12 до 14 квітня 700 учасників зі всієї країни боролися за першість на всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики...

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу на доступніші за ціною пральні засоби, але боїшся непередбачуваного результату?...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x