НовиниКриміналБув завербований 20 років і вербував інших — черкащанина...

Був завербований 20 років і вербував інших — черкащанина засудили за державну зраду

-

- Advertisment -

До максимальної міри покарання — 15 років позбавлення волі — засуджено жителя Черкащини за державну зраду. Повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Судом винесено вирок стосовно жителя Золотоніського району, який обвинувачувався в державній зраді ( ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокур у суді довів, що обвинувачений у 1996 році був завербований представниками служби зовнішньої розвідки російської федерації та до 2017 року як агент російської розвідки виконував розвідувально-підривну діяльність на території України.

Також обвинувачений особисто завербував жителя м. Києва та відправив його в 2016 році на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, де той брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України, а також виступав на проросійських телеканалах як військовий кореспондент і учасник терористичних організацій «донецька/луганська народні республіки». Засуджував дії української влади щодо стабілізації ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Під час досудового розслідування обвинувачений був затриманий УСБУ в Черкаській бласті та перебував під вартою, але у 2017 році разом з особами, які затримувались правоохоронними органами України за злочини проти основ національної безпеки, був обміняний на українських військовополонених і переданий представникам так званої «ДНР».

Вироком суду обвинуваченого визнано винним та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі чоловік перебуває у міжнародному розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Йому навіки 20: на Черкащині попрощалися із загиблим захисником

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x