НовиниЧеркащинаБутусов пропонує не увічнювати убитого черкаського журналіста в Музеї...

Бутусов пропонує не увічнювати убитого черкаського журналіста в Музеї Небесної Сотні

-

- Advertisment -

Тільки 86 Героїв України зі 107, які посмертно удостоєні ордена Небесної Сотні, дійсно віддали життя в результаті участі в акціях протесту. Про це написав у Facebook український журналіст Юрій Бутусов.

Серед громадян, які загинули після Революції у зв'язку з іншими подіями, які з самою Революцією не пов'язані, числиться журналіст Василь Сергієнко, який був викрадений і вбитий у Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області 4 квітня. За словами Бутусова, справа не пов'язана з Революцією Гідності, а мотиви злочину мають кримінальний характер і пов'язані з викривальною діяльністю Сергієнка і нападом місцевих кримінальних структур.

"Ці громадяни гідні звання Герой України (посмертно), але їх загибель пов'язана з іншими подіями, які безпосередньо до Революції відношення не мають, – зазначає Бутусов. – Не можна при створенні Музею повторювати помилки нагородного відділу трирічної давності – треба використовувати об'єктивні матеріали. Думаю, що Міністерство культури України, автори проекту Музею повинні вивчити всі обставини і розглянути список героїв, імена яких планується увічнити як зразок громадянської мужності і приклад для майбутніх поколінь. Помилок тут бути не повинно. Ця пам'ять священна".

Як повідомляв сайт vikka, у центрі Сміли невідомі зіпсували хрест Героям Небесної Сотні.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x