НовиниЧеркащинаБуремна "бюджетка": представники "Батьківщини" та "Самопомочі" намагаються легалізувати рішення...

Буремна "бюджетка": представники "Батьківщини" та "Самопомочі" намагаються легалізувати рішення "канівської" сесії

-

- Advertisment -

Закрити найболючіші для міста фінансові питання, а вже потім розглядати подальші зміни до міського бюджету. З такою пропозицією на сьогоднішньому засіданні бюджетної комісії виступив один з черкаських депутатів. Однак його колеги більшістю підтримали проект змін, затверджений напередодні виконавчим комітетом. Тим самим – зробили крок до легалізації рішень виїзної сесії, яку провели у Каневі 22 серпня, передає кореспондент vikka.ua

Напередодні комісія вже збиралась і одноголосно вирішила провести трансферти з державного та обласних бюджетів, аби місто могло використовувати ці кошти без перешкод. Сьогодні ж її члени мали розглядати пропозиції щодо секвестрування коштів із загального міського бюджету. Зокрема йдеться про понад 200 мільйонів гривень, на які місцева скарбниця була збільшена під час виїзної "канівської" сесії. Нагадаємо, днями виконавчий комітет мав розглянути пропозиції змін до бюджету, надані директоркою Департаменту фінансової політики Наталею Джуган. У своєму офіційному висновку чиновниця пояснювала: до кінця року місто не зможе знайти 210 мільйонів, тому розподіляти їх немає сенсу. Відтак неіснуючі кошти необхідно "відмінусувати". Однак виконком прийняв зміни без урахування секвестру.

Одразу вирішити проблемні питання співфінансування ОСББ, виділення коштів з міського бюджету на оплату молочної кухні для малозабезпечених сімей, харчування хворих в медичних закладах міста, забезпечення ліками хворих, які страждають від важких та хронічних недугів, запропонував депутат Олександр Радуцький. Таким чином, бюджетна комісія змогла б розблокувати понад 17 мільйонів на забезпечення міста життєво необхідним. А вже потім взятись до розгляду пропозицій по уточненню міської скарбниці від директорів департаменту, опрацювати їх і прийняти рішення про секвестр. 

Втім, "батьківщинівець" Роман Діскант виступив з зустрічною пропозицією: підтримати рішення виконкому і не "мінусувати" з бюджету коштів. Незважаючи на те, що їх немає.

"За вимогою бюджетного кодексу, потрібно проводити секвестр вже при 10-тивідсотковому невиконанні бюджету, а в нас таке невиконання складає 90%", – заперечила на таку пропозицію Наталя Джуган. 

На засідання навідались і представники ОСББ міста, які вже кілька місяців не можуть отримати коштів на капітальний ремонт будинків. Об’єднання багатоквартирних будинків уже загрузли в боргах, а жителі хвилюються, що в зимові холоди увійдуть з дірявими дахами й старими вікнами. Сподіваючись на швидке вирішення їх питання, вони просили підтримати пропозицію Радуцького.

"Я хочу нагадати вам, шановні депутати, що на одній з минулих сесій 28 з вас вирішили розглядати ці фінансові питання окремо від інших, які стосуються уточнення, – зазначила керівниця ОСББ "Гагаріна 39" Олена Міняйло. – Ми втомились від ваших чвар, втомились чекати, поки ви пересваритесь. Ми взяли величезні кредити, мільйонні, які через вас не можемо повернути. Знайдіть спільну мову заради того хоча б, щоб вивести нас із цього стану". 

Після тривалих та емоційних суперечок та попри заперечення головної фінансистки міста, бюджетна комісія більшістю голосів підтримала зміни, прийняті виконкомом, без урахування запропонованого секвестру.

Наступним кроком має стати розгляд питання на пленарці міськради. Коли саме відбудеться сесійне засідання обранців, наразі невідомо.

Однак в разі, якщо депутати підтримають сьогоднішні результати засідання бюджетної комісії, всі фінансові рішення резонансної "канівської" сесії будуть легалізовані, переконаний Олександр Радуцький. Обранець заявляє: його політична сила не голосуватиме за це.

"Мою пропозицію голосувати окремо не підтримали ті депутати, які їздили в місто Канів, – зазначив у коментарі нашому журналісту Олександр Романович. – Мені дуже шкода, що черговий раз вони побігли за цими грошима і підтвердили, що їм чхати на людей, яким вони в очі кажуть одне, а роблять інше".

Як повідомляв сайт vikka.ua, міський голова Черкас порушив закон і присягу.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x