НовиниЧеркащинаБудуємо, як для себе: у Черкасах розростається "вишневий" житловий...

Будуємо, як для себе: у Черкасах розростається "вишневий" житловий комплекс*

-

- Advertisment -

Оазис комфортного життя

У Черкасах розкинувся справжній британський квартал. Таку характеристику вже встиг отримати новий житловий комплекс "Вишневий". Той яскраво розташувався  в одному з найбільш екологічно чистих районів міста. І поки активна робота будівельників над зведенням другої лінії кипить, перша вже радо зустрічає своїх мешканців. На гостини до них напросились і журналісти сайту vikka.ua.

Розташування "Вишневого" у Південно-Західному районі Черкас обрали не дарма. Адже воно поєднує розвинену інфраструктуру з одного боку – в п’ятихвилинній доступності тут є дитячий садок, дві школи, супермаркет, зупинки громадського транспорту, гарна дорога. З іншого – зелена зона, вільна від промислових  підприємств, шуму й метушні середмістя. Тутешня частина району активно розбудовується, то ж вже зовсім скоро наповниться дзвінким сміхом нового покоління, яке зростатиме тут. 

Надійність – найголовніше

Задля впевненості в кожному прийдешньому дні так важливо знати, що твій будинок, твоя фортеця – надійні. Цим твердженням і керувались забудовники "Вишневого", приділяючи особливу увагу саме питанню надійності об’єкту. Адже, будучи досвідченими фахівцями в будівельній сфері, знають усі норми й стандарти і керуються лише ними.

"Перед тим, як починати будівництво саме на цій ділянці, були проведені всі необхідні геологічні та геодезичні вишукування, щоб виявити, який фундамент буде найбільш оптимальним, – розповідає генеральний підрядник будівництва Костянтин Хруленко. – Внаслідок цього було запроектовано палевий фундамент – щонайменше на 4 метри в глибину".

 

 

Чи не найбільшою перевагою ЖК "Вишневий" є використання якісної червоної цегли як для зведення зовнішніх стін, так і для внутрішніх перегородок. Адже нічого більш надійного, кажуть забудовники, у світі досі не вигадали. Товщина стін – 380 мм – півтори цеглини марки 100. Через кожні чотири ряди кладки використовується армуюча сітка, що дозволяє зберегти міцність стін при сейсмічних навантаженнях. Перекриття виконані з круглопустотних залізобетонних плит, які мають високі експлуатаційні та шумоізоляційні властивості.

Всі таунхауси утеплені термопанелями товщиною 100 мм та оздоблені клінкерною плиткою. Остання, до слова, вже пройшла тестування часом і навантаженнями й витримала його. Виробник термопанелей дає 10-річну гарантію, то ж неймовірні вишневі фасади будинків збережуться надовго.

"Дуже хочемо зберегти фасади якомога довше і сподіваємось у цьому на розуміння власників, – зазначає Голова "Вишневий-2018" Віталій Калита. –.Не дарма ми обирали і втілювали таку красу, щоб дуже швидко зіпсувати її невдалим розташуванням кондиціонерів і зведеними прибудовами"

 

Встановлюються якісні металопластикові вікна з шестикамерним профілем. Покрівля виконана з металочерепиці з якісною паро-, гідро- та термоізоляцією.

Житло на будь-який смак

Кожна лінія таунхаусів має свій окреммий паспорт об’єкта. Загалом, комплекс розрахований на 73 родини. Перед кожним будинком – по два паркомісця. Також передбачений гостьовий парковкінг.

Лінії таунхаусів розташовані на такій відстані, аби максимально захистити особистий простір кожного мешканця.

Вибір котеджів тут – на будь-який гаманець, смак та родину. Усі мають шахту для встановлення каміну у великій вітальні та майже всі – затишне невелике подвір’я. Забудовники зізнаються: комфорт тутешніх мешканців продумували до найменших деталей, як для себе. Адже й самі разом зі своїми родинами планують оселитись у "Вишневому". 

Нині вартість котеджів стартує від 9990 грн за квадратний метр.

Готові таунхауси площею 114 кв. м. Перший поверх тут займає величезна кухня-вітальня та гостьовий санвузол. Другий – три кімнати й господарська вбиральня. 

Лінія будинків по 90 "квадратів" буде зведена просто попід дубовим гаєм. Перший поверх – кухонна зона та зона відпочинку, гостьовий туалет. Другий – дві кімнати та санвузол. 

Найменші таунхауси – в середньому 70 "квадратів" тут називають альтернативою трьохкімнатній квартирі. На сьогодні вже зведені стіни цієї лінії, до кінця року планують завершити й монтаж покрівлі. Ці будиночки сплановані аналогічно попередньому типу: велика кухня-вітальня з санвузлом на першому поверсі та дві кімнати й господарська вбиральня на другому, однак не мають заднього подвір’я. 

Пан Руслан вже став власником одного з таунхаусів. Нині тут киплять ремонтні роботи і вже дуже скоро разом з родиною чоловік заселиться до свого двоповерхового котеджу. Каже, вирішальним у виборі житла для нього стала саме червона цегла, з якої побудований будинок. Окрім того, з першим холодами цьогорічної осені вже встиг оцінити енергоефективність свого нового житла. 

"Вмикаємо опалення й теплу підлогу. Вистачає зовсім трошки, щоб будинок прогрівся. Потім досить довго стіни тримають це тепло, – розповідає чоловік. – Поки що витрати на опалення складають в середньому 7 грн. на день. Звичайно, що взимку буде дещо дорожче, але вже зараз розумію, що це в рази менше, ніж ті шалені рахунки за тепло, які отримували в квартирі".
 

Всі необхідні комунікації вже заведені в комплекс. Це дає змогу експлуатувати вже готову лінію таунхаусів, поки триває робота над зведенням решти. Водопостачання та водовідведення – централізовані з Черкас. А от від газопостачання забудовники вирішили відмовитись. Усе – через ефективність і вигідність використання електроенергії як для обігріву осель, так і в щоденному побуті.

По завершенню будівництва "Вишневий" матиме власний пункт охорони, то ж про безпеку проживання тут мешканцям не варто хвилюватись. Крім того, на території кварталу планують облаштувати дитячий та спортивний майданчики, аби тутешні дітлахи могли грати, дружити й зростати разом з сусідами. 

Окрім того, котеджний комплекс не залежатиме від жодних нав’язаних управительських компаній, адже мешканці "Вишневого" самі управлятимуть справами свого кварталу.

"Це особливо актуально у ситуації, яка нині склалась в Черкасах з управителями. До складу нашої  управительської компанії будуть входити мешканці таунхаусів. Вони і будуть впливати на питання тарифів, утримання, збереження чистоти шляхом проведення загальних зборів", – наголошують забудовники.
 

Завершити будівництво усіх ліній комплексу і повністю здати його в експлуатацію планують вже до кінця 2020 року.

*На правах реклами

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відкрився центр для реабілітації після спинальних травм.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x