НовиниЧеркащинаБудівельні роботи на оскандаленій ділянці в Соснівці тривають, попри...

Будівельні роботи на оскандаленій ділянці в Соснівці тривають, попри судову тяганину

-

- Advertisment -

Незважаючи на втручання Феміди, скандальне будівництво на земельній ділянці в заповідній зоні міста триває. Роботи по вулиці Дахнівській киплять за високим парканом. Про це кореспондентам vikka.ua, повідомили мешканці мікрорайону "Соснівський". Саме вони, відстоюючи зелену зону у суді, звернулись до прокуратури зі скаргою на будівництво.

"З блоків там будують приміщення якесь. Були аркові металоконструкції, але вони їх зрізали недавно. Крім того, прокопали траншеї для прокладки водогінних труб з одного боку дороги, й з іншого, – розповідає заступник КСН "Соснівський" Микола Мохнар. І додає: всі роботи на об’єкті зазвичай ведуться у вихідні. – Коли всі органи влади відпочивають, немає до кого звернутись,кому заявити, то вони тоді копають, будують, ріжуть дерева. Субота, неділя, державне свято – в такі дні вони там щось і роблять".
 

Перше засідання у справі про визнання незаконним та скасування рішення міської ради, а також визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку за адресою Дахнівська, 24/5 не відбулось. Його перенесли через неявку відповідача – Євгенії Заболотної. Та, нагадаємо, була однією з чотирьох осіб, які безоплатно отримали у приватну власність сусідні ділянки в черкаській "Соснівці". Вже за кілька днів у Мережі з’явилась інформація про продаж землі. Згодом виявилось: ділянки викупила донька очільника місцевого хімічного гіганта Аліна Склярова. Усі були об’єднані в одну під спільним кадастровим номером і цільовим призначенням – будівництво житлового будинку або ж облаштування лікувальних закладів. 

Однак департаменту архітектури й містобудування надав Скляровій містобудівні умови для будівництва підприємства громадського обслуговування та споруд для тимчасового зберігання транспортних засобів (хімчистка, прачка, навіс для автомобілів).

Від зими ділянка обнесена парканом, за яким кипить будівництво. Ймовірно – станції технічного обслуговування й автомийки. Те не призупиняється навіть з початком судових баталій. Ймовірно, дозвіл на це власниця ділянки має, завдяки представникам черкаських "азотівців" та представників ВО "Черкащани", яке пов’язують з іменем її батька, у профільних відділах. Так, заступником директора департаменту архітектури й містобудування працевлаштований "ЧЕРКАЩАНИН" Максим Скорик, а начальником одного з управлінь цього ж департаменту кілька тижні втому призначений експрацівник хімічного підприємства Олександр Жмурко. Управління ж Державного архітектурно-будівельного контролю в Черкасах очолює Борис Євмина. Той балотувався до обласної ради також від вказаної політичної сили.

Як повідомляв сайт vikka.ua, колишній чиновник черкаської мерії наполегливо претендує на землю в Соснівці.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x