додому Новини Черкащина "Будинок Пазлів": черкащанка презентувала книгу двома мовами

"Будинок Пазлів": черкащанка презентувала книгу двома мовами

0

Тернопільчанка, яка останні два роки живе в Черкасах, Ірина Ящук презентувала свою першу книгу поезії "Будинок Пазлів", яка була надрукована українською та італійською мовами. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Я відчиняю двері свого поетичного будинку, щоб поділитися з вами емоціями. Хочете, розмова йтиме українською мовою, а якщо забажаєте трішки екзотики − я з радістю розповім вам історії італійською", − зазначила у соцмережі дівчина.

У коментарі сайту vikka.ua Ірина Ящук розповіла, що книга стала її першою друкованою збіркою, а ідея надрукуватися з’явилася ще чотири роки тому. Вірші ж, що об’єдналися у книзі, були написані протягом 2009-2016 років. Допомогли створити "Будинок Пазлів" черкаський архітектор Федір Гонца та художниця з Черкас Ольга Бондарчук.

"Ми з друзями почали роботу над книгою, придумали її концепцію. Працювали над остаточним варіантом 1,5 роки. Я перекладала свої вірші італійською, Федір Гонца верстав книжку і малював обкладинку. Оля (Камі) Бондарчук малювала каліграфію до розділів", − розповіла письменниця.

Ірина Ящук говорить, що книга побудована, як будинок, де є поверхи, тераси і під завершення − відкривається пейзаж. У збірці розкриваються переживання, почуття, біль та трансформація однієї людини, яка живе на дві країни.

Письменниця вирішила продублювати вірші італійською, адже більшість з них були написані саме в Італії, де дівчина жила деякий час.

"Я продовжую писати. Наразі працюю над казкою і планую продовжувати писати прозу. Щодо віршів не знаю, насправді. Здається, що цей етап я вже прожила і відпустила, − зазначила Ірина Ящук.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська сім’я втілює позитив у вироби з атласу, бісеру і пряжі.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version