НовиниЧеркащинаБудинок на околиці Черкас досі без опалення через… збирання...

Будинок на околиці Черкас досі без опалення через… збирання врожаю на полі (ФОТО)

-

- Advertisment -

З початку опалювального сезону минуло два тижні, але тепло не у всіх будинках Черкас. Майже півсотні сімей триповерхового будинку на вулиці Пацаєва, 53/1 зігріваються, як можуть. Запасаються електрообігрівачами, теплим одягом та ковдрами. А випрані речі сушать надворі. Так зустрічають холоди вже не перший рік. Чому – дізнавався сайт vikka.ua.

Перший заступник міського голови Станіслав Овчаренко стверджує: причина відсутності опалення у тому, що біля будинку розташовані поля, під якими й проходить теплотраса.

"Земля розпайована, на поверхні капуста, кукурудза. Фермери лише нещодавно зібрали урожай, тому ми не могли ліквідувати порив мережі раніше. Найближчим часом усунемо проблеми та подамо тепло", – зазначив чиновник.

Більшість мешканців проблемного будинку – молоді сім’ї з маленькими дітьми. Живуть тут і пенсіонери – колишні працівники вже розформованого радгоспу.

"Холодно. Спимо під двома ковдрами. Говорять, що не вмикають опалення через порив. Обіцяли, що вже сьогодні почнуть роботи", – каже жителька будинку Марина Юрченко.

Софія Павлівна рахує теплі речі на собі. Щоб не мерзнути, жінка одягає мало не половину домашнього гардеробу.

"Бачите, скільки ось одягла, холоднеча така. Обігрівач день і ніч "мотає" лічильник. Обіцяли увімкнути в четвер, потім у п’ятницю, а сьогодні й кіт не валявся. Можливо, і пориву ніякого немає. А вони те і роблять, що обіцяють", – бідкається мешканка триповерхівки.

Іван Кліндухов ходив до міської ради з’ясовувати, чому ж не вмикають опалення.

"Сказали, що в місті багато поривів, а до нас перед Новим роком прийдуть. Пропонують індивідуальне опалення зробити, але це дуже дорого", – говорить він.

Відсутність опалення також мотивують польовими роботами. Але місцеві кажуть: урожай вже зібрали більше тижня тому та звільнили місце для пошуку поривів.

Така проблема з опаленням в будинку виникає практично щороку. Коли у квартирах будуть теплі батареї – поки що не відомо.

У Черкаській ТЕЦ пояснюють: мережа, по якій подають тепло у житлові будинки по вулиці Пацаєва, раніше перебувала на балансі КСП "Черкаський". Та у зв’язку з банкрутством підприємства мережа на баланс передана не була і залишилася без власника. Більше того, площа, по якій проходить тепломережа, була розпайована і щороку засаджується сільськогосподарськими культурами, що ускладнює проведення ремонтних робіт.

"Наше підприємство не в змозі здійснювати реконструкцію та обслуговування таких теплових мереж, оскільки не є їх власником і згідно з чинним законодавством не має права їх ремонтувати, – пояснює директор Черкаської ТЕЦ Михайло Фатьянов.

Аби вирішити проблему, тепловики запропонували два варіанти: або вирішити питання щодо ремонту тепломережі на рівні мерії, або перевести будинок на індивідуальне опалення та внести цей проект до плану розвитку міста. Однак досі владці це питання не розглянули.

"З огляду на стан мережі мешканці будинків по Пацаєва не можуть бути забезпечені якісним теплопостачанням до вирішення цього питання на рівні міськвиконкому", – наголосив директор Черкаської ТЕЦ Михайло Фатьянов та закликав міського голову Анатолія Бондаренка втрутитися у ситуацію.

Нагадаємо, за нормами опалення вмикають тоді, коли середньодобова температура повітря впродовж трьох діб тримається нижче позначки +8 градусів. Цьогоріч у багатоповерхівки Черкас почали подавати теплоносій з 9 жовтня, хоча традиційно опалювальний сезон розпочинають з 15-го.

Як повідомляв сайт vikka.ua, НКРЕКП збільшила тарифи на опалення в Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

На Дніпровській водоочисній станції оновлюють фільтри

«Черкасиводоканал» продовжує проводити роботи із удосконалення технологічних процесів підприємства. Про це повідомляє Черкаська міська рада. Зараз на Дніпровській водоочисній станції...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x