НовиниЧеркащинаБудинки без даху та повалені дерева: на Тальнівщині пронісся...

Будинки без даху та повалені дерева: на Тальнівщині пронісся буревій (ФОТО)

-

- Advertisment -

Вчора, 8 серпня, Тальнівщиною пройшла негода, яка наробила лиха у кількох селах району. Як повідомив старший інспектор сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи у Тальнівській РДА Олексій Копернак найбільше від негоди потерпали у Тальянках. Про це пишуть "Вісті Черкащини".

"Частину будівлі школи розкрило, шифер з дахів познімало вітром, найбільше постраждало шість приватних будинків. Також у Майданці перебило високовольтний кабель, який наразі лагодять. Суму збитків наразі встановлюють. За підрахунками, лише на Тальянки потрібно виділити 20 000 тисяч гривень", − зазначив Олексій Копернак.

Ліквідувати наслідки негоди обіцяють до кінця робочого дня.

Голова Тальянківської сільської ради Іван Шилкін зазначив, що буревій над селом нісся протягом півгодини. Зокрема він повалив та поламав багато дерев, обірвав лінії електропередач та позривав дахи будинків. Проїжджу частину від гілля вже розчищено, далі РЕМ відновлюватиме електролінії. Постраждав від негоди і місцевий коледж, там буревій зняв близько 50 листів шиферу зі складів, і 20 листів з ферми.

 "Повалило дерева, людям хати порозкривало. Світло РЕМівці ще вчора полагодили, відновлюємо все своїми силами. Взяв своїх хлопців, кочегарів з садочка, дерева розчищаємо селом. Попадали дерева на амбулаторію та розкрило школу", − зазначає сільський голова Майданецького Михайло Капериз.

Село Зеленьків і досі залишається без світла. Через сильний буревій у приватних будинках порозкривало дахи, повалило дерева та зірвало купол із церкви Московського патріархату, що при клубі. Люди обурюються, бо в сільському бюджеті вистачає фінансових "дірок", адже немає грошей на дитсадок, школу, медицину.

Наразі всі наслідки негоди ліквідовують та встановлюють точну суму збитків; ремонтують лінії елетропередач, перекривають зірвані дахи та прибирають з проїжджої частини і дворів поламані дерева.

Як повідомляв сайт vikka.ua, негода лишила частину Золотоноші без світла.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x