додому Новини Спорт "Брудну політику лишайте за порогом": депутат відповів на расизм від "Нацкорпусу" щодо...

"Брудну політику лишайте за порогом": депутат відповів на расизм від "Нацкорпусу" щодо "Черкаських Мавп"

0

Депутат міської ради від Партії вільних демократів Олександр Згіблов висловив свою думку щодо обвинувачень "Нацкорпусом" у расизмі "Черкаських Мавп". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Депутата Черкаської міської ради Олександра Згіблова обурило звинувачення голови "Національного Корпусу" Дмитра Кухарчука.

"З подивом і здивуванням прочитав сьогодні пост юного політика пана Кухарчука. Він, як лідер політичної сили, що підтримує чинного мера Черкас, домагається казна-чого", − повідомив у соцмережі Олександр Згіблов.

Нагадаємо, вчора 8 лютого голова черкаського обласного осередку "Національний корпус" Дмитро Кухарчук звинуватив меценатів черкаського баскетболу в расизмі, який він вбачає у самій назві клубу. Кухарчук вимагає перейменувати клуб, вибачитися перед уболівальниками та відшкодувати компенсацію для гравців за моральне приниження.

"Вільний демократ" зазначив, що подібна ситуація вже складалась і дискусії щодо назви виникали.

"Тема, яку розкручує Кухарчук, не нова. Її вже намагався торпедувати у 2013 році "Голос Тулуба", а нині радник мера Бондаренка, Валерій Воротник. Тому, хлопці, не вподобайтеся регіоналу Тулуба і Сисоєвій, які у 2014 році намагалися закрити клуб", − написав у соцмережі Олександр згіблов.

Він зауважив, що в назві "Черкаські Мавпи" поява слова "мавпи" пов’язане у першу чергу з властивостями цієї тварини – спритність, швидкість, агресивність. До того ж Олександр Згіблов повідомив, що за всі 14 років існування клубу в команді грав не один афроамериканець, проте жоден з них не заявив про те, що назва клубу йому не до вподоби.

"У США назви клубів, в яких фігурує тварина, − це норма. "Чікаго Буллс" − Чикагські бики, "Мемфіс Грізліс" − Мемфінські грізлі. Серед назв є ті, які мають нібито принизливе слово "півні". Але, знову ж таки, для американських і європейських гравців – це норма", − повідомив "вільний демократ".

На звинувачення Дмитра Кухарчука відповіли і в самому клубі "Мавп". Вони наголосили, що в ігровому залі ПС "Будівельник" є лише одна сила – баскетбольна родина "Черкаських Мавп", і вона не пов'язана з політикою. Кожен, хто прийшов підтримати професійну команду або 11 дитячих команд клубу, є її учасником. Тут не місце пропагандистським гаслам та політичним кольорам.

Як повідомляв сайт vikka.ua, капітан "Черкаських Мавп" став найкращим гравцем тижня чемпіонату. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version