НовиниСпорт"Брудну політику лишайте за порогом": депутат відповів на расизм...

"Брудну політику лишайте за порогом": депутат відповів на расизм від "Нацкорпусу" щодо "Черкаських Мавп"

-

- Advertisment -

Депутат міської ради від Партії вільних демократів Олександр Згіблов висловив свою думку щодо обвинувачень "Нацкорпусом" у расизмі "Черкаських Мавп". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Депутата Черкаської міської ради Олександра Згіблова обурило звинувачення голови "Національного Корпусу" Дмитра Кухарчука.

"З подивом і здивуванням прочитав сьогодні пост юного політика пана Кухарчука. Він, як лідер політичної сили, що підтримує чинного мера Черкас, домагається казна-чого", − повідомив у соцмережі Олександр Згіблов.

Нагадаємо, вчора 8 лютого голова черкаського обласного осередку "Національний корпус" Дмитро Кухарчук звинуватив меценатів черкаського баскетболу в расизмі, який він вбачає у самій назві клубу. Кухарчук вимагає перейменувати клуб, вибачитися перед уболівальниками та відшкодувати компенсацію для гравців за моральне приниження.

"Вільний демократ" зазначив, що подібна ситуація вже складалась і дискусії щодо назви виникали.

"Тема, яку розкручує Кухарчук, не нова. Її вже намагався торпедувати у 2013 році "Голос Тулуба", а нині радник мера Бондаренка, Валерій Воротник. Тому, хлопці, не вподобайтеся регіоналу Тулуба і Сисоєвій, які у 2014 році намагалися закрити клуб", − написав у соцмережі Олександр згіблов.

Він зауважив, що в назві "Черкаські Мавпи" поява слова "мавпи" пов’язане у першу чергу з властивостями цієї тварини – спритність, швидкість, агресивність. До того ж Олександр Згіблов повідомив, що за всі 14 років існування клубу в команді грав не один афроамериканець, проте жоден з них не заявив про те, що назва клубу йому не до вподоби.

"У США назви клубів, в яких фігурує тварина, − це норма. "Чікаго Буллс" − Чикагські бики, "Мемфіс Грізліс" − Мемфінські грізлі. Серед назв є ті, які мають нібито принизливе слово "півні". Але, знову ж таки, для американських і європейських гравців – це норма", − повідомив "вільний демократ".

На звинувачення Дмитра Кухарчука відповіли і в самому клубі "Мавп". Вони наголосили, що в ігровому залі ПС "Будівельник" є лише одна сила – баскетбольна родина "Черкаських Мавп", і вона не пов'язана з політикою. Кожен, хто прийшов підтримати професійну команду або 11 дитячих команд клубу, є її учасником. Тут не місце пропагандистським гаслам та політичним кольорам.

Як повідомляв сайт vikka.ua, капітан "Черкаських Мавп" став найкращим гравцем тижня чемпіонату. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Житель Золотоноші намагався перейти кордон в жіночому одязі і за паспортом сестри

44-річний житель Золотоноші, переодягнувшись у жіночий одяг, намагався перетнути державний кордон із Румунією. Про це повідомляє Державна прикордонна служба...

На Черкащині попереджають про пожежну небезпеку

Синоптики попереджають, що в Черкаській області очікується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x