НовиниКонфузБруд тече з третього поверху: у Золотоноші армія котів...

Бруд тече з третього поверху: у Золотоноші армія котів атакує мешканців багатоповерхівки (Фото, відео)

-

- Advertisment -

У Золотоноші вже не один рік триває війна «за виживання» між мешканцями будинку №30 по вулиці Шевченка і зграєю котів, яких зібрала і підгодовує самотня жінка з цього ж багатоквартирника.

«Вихованців» у неї понад три десятки. Достеменно підрахувати їх ніхто не може, бо живуть вони у напнутих халабудах, у її квартирі на третьому поверсі та підвалі будинку, пише Золотоноша.City.

Смородом кошачої сечі просякнув під’їзд у багатоповерхівці №30 на центральній вулиці міста та двір, де ногою ніде ступити через кошачі екскременти. Час від часу господиня змиває послід з балкону, брудна вода тече на другий поверх, але хвора жінка, яка там живе, навіть зауваження зробити не може, бо прикута до ліжка.

Як розповіли мешканці будинку, минулого року на їхнє звернення до Золотоніської міської ради відреагували спеціалісти управління житлово-комунального господарства. Олександр Городинець виловив частину котів, і їх стерилізували. Але все одно не стало менше. Чотирилапі нишпорять по смітниках, тягнуть пакети з відходами у двір.

Досхочу нагодувати котів 50-річна жінка не може. Коштів на щоденні витрати у неї не вистачає. За матеріальною підтримкою звертається до родичів та друзів. Одна з подруг позичила 5 тисяч гривень, але з умовою: «Купи щось для себе поїсти!» Родичка теж принесла таку ж суму. Брат відмовив: «Отямся, нащо тобі їх скільки!»

Слова та вмовляння співмешканців багатоповерхівки, яким уже допекло життя в оточенні ненаситної зграї, на жінку не діють.

Більше того – якщо хтось посміє зробити зауваження чи висловить невдоволення, автоматично стає ворогом. Якось одне кошеня загинуло, то розлючена кошатниця повтикала голки у двері ймовірним, на її думку, зловмисникам.

«Ніхто не проти домашніх тварин, – кажуть жителі будинку. – Ну хай живуть 3 тваринки, ну хоча б 4! Але ціла котоферма – для чого? І чому ми повинні від цього страждати? Увесь будинок, усі 40 квартир?!»

Місцеві з острахом виносять відходи до сміттєвих баків: там постійно чатують голодні коти. Щоб викинути вчасно пакет, доки на нього не кинулися тварини, жителі завбачливо беруть шматок хліба. Для відволікаючого маневру.

У самому під’їзді усі вікна відчинені протягом року, не зачиняють і дверей.

«Якщо сусіди мають скарги на особу, яка утримує надмірну кількість тварин (відповідно до правил благоустрою дозволяється та кількість, яка не створює дискомфорту для життя сусідів), вони мають право звернутися до ПрАТ «Янтарь», на балансі якого перебуває їхній будинок, або до управління житлово-комунального господарства Золотоніського міськвиконкому. Така заява у нас є. Ми створимо комісію із залученням муніципальних інспекторів та представників поліції, яка виїжджає на місце і досліджує усі аспекти по конкретному випадку. Складаємо протокол, де фіксуємо порушення або ж факт недопуску особи до її помешкання. За потреби складаємо повторний протокол, який розглядає адмінкомісія. Потім він може бути переданий до суду. Саме управління ЖКГ вирішує, як діяти в кожному окремому випадку, шукає методи впливу на людину, яка погіршує умови проживання інших громадян. Усі дії здійснюються виключно на законній основі», – прокоментував ситуацію начальник УЖКГ Олександр Флоренко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах кіт випав із вікна багатоповерхівки і застряг на дереві.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах боржник намагався уникнули сплати 5 мільйонів гривень до бюджету

Прокуратура виявила план боржника, який намагався уникнути сплати майже 5 мільйонів гривень до місцевого бюджету. Про це повідомляє пресслужба...

Смілянська громада проведе в останню путь загиблого сержанта

Загиблого захисника Андрія Гнатова проведуть в останню путь у Смілі. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Андрій Гнатів був...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x