НовиниБранець терористів: невідомий Валерій Макєєв

Бранець терористів: невідомий Валерій Макєєв

-

- Advertisment -

На останній сесії депутати Черкаської міської ради звернулися до президента України Петра Порошенка з проханням посприяти у звільненні черкаського правозахисника Валерія Макєєва з полону. Валерій Макєєв перебуває в полоні вже 77 днів. Нині він у Луганську. У полоні сепаратистів він пережив інфаркт. Валерія називають "політичним в’язнем". СБУ і правоохоронці переконують, що перемовини про визволення Валерія тривають.

 

Волонтер "Православної служби тилу"

Валерій Макєєв почав займатися волонтерством з того періоду, коли російські війська увійшли в Крим. Він став одним з організаторів православного "Автомайдану". Разом з владикою Іоаном та кількома священниками Української православної церкви Київського патріархату їздив в Чонгар до наших прикордонників. Він не любив назву "Православний автомайдан", бо вважав, що правильним буде – "Православна служба тилу". Увесь свій час приділяв збиранню продуктів, речей для наших військових.

– Пригадую, як зайшов в "Грандмаркет" і власник магазину придбав усе, що я йому сказав. Допомагали всі. Хтось багато, хтось мало. Пакували і везли до Херсонської області в Чонгар чи на Арабатську стрілку, – казав тоді Валерій Макєєв.

Згодом він почав допомагати нашим військовим в Донецькій і Луганській областях. Їздив туди щотижня. Відвідував "Азов", "Айдар". Був активним дописувачем у "Фейсбуці", де звітував про свої поїздки.

 

У полоні переніс інфаркт

До рук сепаратистів Валерій Макєєв потрапив за невідомих обставин. За домовленостями з терористами він їхав в Краснодон обмінювати наших полонених. Під Ровеньками автомобіль зупинили. Валерія Макєєва і харківського журналіста Романа Черемського затримали. Їх помістили в камеру, де Валерій пробув майже 50 діб.

Камера була невеличкою – 30 кв. Там перебувало понад 20 осіб. Більшість місцеві, які вчинили якісь дрібні порушення. Ніхто з них не затримувався більше 15 діб. Валерій та Роман були "політичними". Їх виводили на двір лише один раз на добу – зранку, щоб сходити в туалет.

У полоні Валерій переніс інфаркт. Його доставили в лікарню в Луганську.

– Його забрали в лікарню, на щастя, надали допомогу. Його перевели з Ровеньок у Луганськ. Разом із Романом Черемським. Це харківський журналіст. Роман залишився у цьому підвалі. Умови там які? Теплих речей там, на жаль, не було. Бо він поїхав влітку, коли ще була 30-градусна спека. У футболці і шортах. Щось там мінімальне видали. Якісь там штани, – розповів Володимир Макєєв, син полоненого.

Перемовини щодо звільнення Валерія Макєєва поки що результату не принесли.

 

Невідомий Макєєв

Народився Валерій Макєєв у Золотоноші, там же і закінчив школу. Навчався в Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування. Свій трудовий шлях розпочав на черкаському "Роторі". Відомий тим, що разом з однодумцями запустив перший в Україні завод з виробництва безалкогольних напоїв у ПЕТ-пляшках.

Його друга освіта – юридична. Його називають унікальним правником з "нестандартним мисленням". Він міг викрутити ситуацію на свою користь, навіть коли вже була безвихідь.

Валерій Макєєв – творча людина. Ще зі студентських років він займався музикою.

Навчаючись у Кіровограді, ходив брати уроки з теорії музики до тих же викладачів, у яких навчався Ігор Крутой.

Згодом написав і випустив свій перший музичний альбом "MadeinUkraine". Особисто написав музику і слова до двох пісень. До решти лише музику. Одну з пісень "Солодкій біль" виконав у супроводі Черкаського камерного оркестру.

З 1998 по 2008 рік випустив дві збірки віршів, повість "Один проти стаи" та роман "Таємний монах". Цей твір – поєднання 

класичного детективу, історичного роману та трилеру. Він переносить читача у світ східних ченців і "напівшвидкісного вихорів". У романі дається відповідвідь на запитання, чому в Німеччині свого часу була створена організація "Аненербе", і чим в Радянському Союзі займався Інститут мозку і вищої нервової діяльності. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Будищенській громаді запрацював новий пожежний підрозділ

38-й підрозділ місцевої пожежної охорони запрацював у Будищенській територіальній громаді. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Черкаській...

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x