НовиниКриміналБрали гроші за комунальні гуртожитки: у Черкасах наживалися на...

Брали гроші за комунальні гуртожитки: у Черкасах наживалися на переселенцях

-

- Advertisment -

Приватний рієлтор спільно зі службовими особами комунального підприємства Черкаської міської ради організували злочинну схему, спрямовану на вимагання й одержання неправомірної вигоди від переселенців. Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

житло

Так, за версією слідства, учасники брали з вимушених переселенців оплату за поселення і проживання в гуртожитках комунальної власності. Хоча, орендна плата з указаної категорії осіб не повинна стягуватися, а кошти, витрачені на оплату комунальних послуг, компенсуються державою. Про це йдеться у відповідних рішеннях органів місцевого самоврядування,

11 липня вказаного рієлтора затримано на «гарячому» під час отримання оплати в сумі 4 тисячі гривень від за поселення та проживання в гуртожитку одного з комунальних підприємств міста Черкаси.

Зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваній. Також правоохоронні органи працюють над притягненням до кримінальної відповідальності всіх причетних службових осіб комунального підприємства.

Слідством встановлено вже 20 осіб, від яких правопорушники отримали вигоду за проживання в гуртожитках комунальної власності.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Черкаський суд наклав штраф на працівника патрульної поліції

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x