НовиниЧеркащинаБотнар використовує сайт Черкаської міськради для власного піару

Ботнар використовує сайт Черкаської міськради для власного піару

-

- Advertisment -

Представники політичної партії "Свобода" останнім часом використовують сайт Черкаської міської ради для власних цілей. Так, 20 січня на сайті міської ради з’явилася новина під заголовком "Черкаські владці пригощали гарячим чаєм містян, котрі пірнали на Водохреща". Прес-реліз також був розісланий на електронні скриньки місцевих ЗМІ від пресслужби міськради.

"На свято Водохреща заступник міського голови Юрій Ботнар разом із депутатами від "Свободи" занурилися в крижану воду… Опісля хрещенських купань Юрій Ботнар разом зі "свободівцями" пригощали теплим чаєм із медом усіх сміливців, які пірнали в крижану воду…" – йдеться у пресрелізі, який на сайті Черкаської міськради був опублікований з фотоілюстративним матеріалом, де були зображені партійці у жилетах з символікою партії.

Про це пише "Прочерк".

Журналісти поцікавилися в міській раді, хто був організатором заходу, що проводився 19 січня на березі Дніпра та хто оплачував підготовку та поширення пресрелізу, який був розміщений на сайті Черкаської міськради?

Інформаційний запит розпорядник переадресував чомусь у департамент освіти та гуманітарної політики міськради, керівник якого теж зі "Свободи". Проте відповідний департамент, зрозуміло, не курує діяльність Юрія Ботнара.

Врешті через 15 робочих днів журналісти отримали відповідь на запит чомусь з підписом Юрія Ботнара, хоча мова йде саме про діяльність департаменту освіти та гуманітарної політики. У відповіді сказано, що департамент до вказаного заходу не має відношення.

Також в мерії повідомили, що інформація про діяльність посадових осіб, яка розміщена на офіційному сайті міськради, не є комерційною. Про це зазначили в управлінні інформаційної політики міськради. Мовляв, матеріал про захід з партійною символікою був розміщений безкоштовно. Водночас в управлінні зазначили, що до організації заходу також не причетні.

"Якщо це була партійна акція (а з символіки партії так і випливає), то чому пресреліз ставлять на сайт міськради? Чому на комунальному ресурсі піарять партію? Якщо ж це була інформація про заступника міського голови Черкас, то чому в них партійні жилети? Коли деякі політичні сили декларують високі моральні планки, то чекаєш від них високої моральної поведінки. І коли трапляються факти, стандартні для багатьох політиків, як от використання адмінресурсу, популізм, імітація продуктивної діяльності, то стає сумно за очікування виборців", – дивується голова ГО "Академія стратегічних досліджень" Сергій Пасічник.

Водночас координатор ГМ "ОПОРА" в Черкаській області Захар Колісніченко зазначив, що у таких діях цілком ймовірно є ознаки використання адміністративного ресурсу. Проте наразі, згідно із законами про вибори, не триває жоден виборчий процес, тому цей Закон, так би мовити, не діє.

"Однак, із практики, якби подібні речі відбувалися і під час виборчої кампанії, а це доволі поширена практика, то і тоді б про якесь покарання можна було би говорити лише з надією. Формально у законі є вимоги, наприклад, не агітувати в робочий час, не використовувати бюджетні ресурси та службове становище. Однак на практиці, навіть після заяв про подібні дії, я зараз не пригадаю прикладів, коли з такого приводу були застосовані якісь правові санкції. Залишається сподіватися принаймні на відповідну адекватну оцінку таких дій виборцями. Однак і ця надія, відверто кажучи, не надто себе виправдовує", – повідомив Захар Колісніченко.

Поза очі працівники Черкаської міськради зауважують: вони розуміють, що їх використовують як адмінресурс. Проте оскільки заступник міського голови Юрій Ботнар є також партійцем, то він і намагається рекламувати на заходах, де виступає як чиновник, свою партію.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд оштрафував Ботнара за вчинення ДТП.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

У Смілі рахують збитки від обстрілу та починають ремонтні роботи

У місті Сміла на Черкащині триває ліквідація наслідків російської атаки. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Залучена районна...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x