НовиниЧеркащинаБотнар розповів про причини замаху на нього та вказав...

Ботнар розповів про причини замаху на нього та вказав ймовірних замовників

-

- Advertisment -

Не мав жодних конфліктів і не ділив сфер впливу із замовником свого вбивства.

Про таке на брифінгу 20 липня розповів заступник міського голови Юрій Ботнар і заявив: не вважає Максима Шадловського кінцевим замовником, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Зазначимо, у повідомленні Державного Бюро Розслідувань йшлося про те, що вбивство Ботнара депутат Черкаської міської ради намагався організувати через особистий конфлікт на тлі розподілу сфер впливу. 

"Жодних сфер впливу я не маю і не розподіляю. Усі мої обов'язки зазначені у розпорядженні міського голови. Що мало на увазі ДБР – не знаю. У слідчих я запитував, не вони готували пресреліз і вони не мали на увазі того, що там написано і про що всі подумали", – зазначив заступник Бондаренка.

Додає: не вважає Шадловського основним замовником. А замах на вбивство, який попередили спецслужби, пов’язує зі своєю діяльністю в міській раді. Перш за все, мовляв, через протистояння компанії "Нова якість", яке вів пазом із колегами-"свободівцями".

"Максим Шадловський, який потрапив до міськради через партію Бродського, Олексій Романов та Людмила Бордунос, моя колега, заступник міського голови, які представляють "Самопоміч", є політичним дахом Андрія Бортника в Черкасах. Кримінальним дахом його бізнесу в Черкасах виступають кримінально-бізнесові угруповання, так звані "прудіни", які наразі керуються з Москви за моєю інформацією, і так звані "мєліни", які керуються колишнім депутатом міської ради від Партії регіонів. Гадаю, що саме цей симбіоз цих угруповань може бути причетим до замаху на вбивство, – заявив Юрій Ботнар. Посадовець сподівається, що затриманий депутат піде на співпрацю зі слідством і здасть усіх причетних до справи.

Нагадаємо, Максим Шадловський, якого нині підозрюють в організації замаху на вбивство Ботнара, дійсно був обраний до міської ради від Партії вільних демократів, опозиційної до міського голови. Однак уже у 2017-му році молодий політик поповнив ряди команди Бондаренка, отримавши посаду заступника директора Департаменту освіти та гуманітарної політики. Тоді посадові інструкції, які визначають вимоги знань і необхідного досвіду для займаної посади, мерові раптом стали не важливими. А на початку 2018-го Шадловський разом із Альоною Цегвінцевою та Тетяною Чорнобіль були відкликані Партією вільних демократів через те, що ті підтримували забудову берегової смуги міста. Що суперечило одному з головних пунктів передвиборчої програми ПВД – не забудовувати житловим будівництвом берегову смугу Черкас. З таким рішенням колишніх однопартійців "відкликанці" не погодились і тривалий час оскаржували його у судах різної інстанції.

На питання журналістів, як 15 травня 2019 травня, коли виконавчий комітет погоджував результати конкурсу на визначення управителя багатоквартирних будинків і буквально "заводив" "Сантехбудконструкцію" в місто, голосував сам Ботнар і команда "свободівців" у виконкомі, конкретної відповіді той не надав. Заявив, мовляв, ще рік-півтора тому містяни критикували міську владу за захаращення черкаських вулиць, тому виконком робив кроки, щоб розчистити місто і навести в ньому лад, не знаючи про величезні тарифи виконавця цих робіт. Ми ж нагадаємо, що за проєкти рішень про визначення управителя багатоповерхівок та про вивезення негабаритного сміття, які стосувались компанії "Нова якість", свої ЗА віддавали і представники "Свободи". 

Розкриваючи деталі спецоперації з попередження замаху, Юрій Ботнар розповів: так зване "технічне завдання" замовника полягало в тому, щоб "його ніколи не знайшли", проте всіх подробиць, як мало відбуватись убивство, не розкриває.

Крім того, заступник Бондаренка вкрай обурений бездіяльністю черкаської поліції. Та, мовляв його не шукала і тягнула час.

Спростував також інформацію про те, що замовлення злочину коштувало 900 доларів, не відповідає дійсності.

"900 доларів не є сумою замовлення і не є навіть половиною", – зазначив Ботнар.  

Попри те, що ймовірний справжній замовник злочину поки може перебувати на волі і можливу помсту, Ботнар не збирається брати собі особисту охорону. Каже, при своїй зарплатні заступника міського голови не може дозволити собі охорону такого рівня. Державну ж, поліцейську, охорону йому не пропонували.

Зазначимо, раніше ми писали: за перший квартал 2020 року сукупно отримав понад 250 тисяч заробітної плати.

Раніше сайт vikka.ua писав про чиновників із команди мера Бондаренка, які стали жертвами кілерів.

 

 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x